Städhelg

Vi har städat hela helgen, eller igår kväll och hela dagen idag. Markus har varit hos farmor och sov över där.
Tänk att vi hållt på flera timmar men vi har bara hunnit halva huset.
*Badrummet
*Köket
*Vardagsrummet
*Hallen
*Datarummet

Markus rum gjorde jag i veckan så det återstår 3 rum att städa ut ordentligt.

Igår kväll så blev det lite grillningen och skumpa, hade ju lovat mej själv det för att de gått så bra i skolan:)
Vi skulle egentligen haft gäster men de ville inte komma hit utan tyckte att de var roligare att gå ut och supa tydligen. Usch och tvi för sådana. Inte kunde de höra av sig heller.

Markus kom hem för en timme sen. Undrar vad farmor har gjort med honom, han springer omkring här som en tok. Helt galen är han. Vi tänkte äta lite våfflor ikväll, det blev ju inga i onsdags då vi var magsjuka.

Ha, kolla



Syrran skickade över denna på msn. Vet inte hur gammal jag var där, 3-4 år nåt kanske.

Lycklig!!

Kan man bli mer lycklig eller? Hehe. Jag grejjade MVG i Psykologi!!!, Fick full pott på provet, och fördjupning grejade jag galant skrev läraren i feedbacken. Dessutom fick jag MVG i ergonomi så nu har jag knåpat ihop 7 st MVG. Detta ska firas. Inte ikväll dock men imorgon blir det skumpa och vin.
Kram=)

Så mycket för Rom

Rom, alltså drickbar rom, huttade jag igår när David började springa på toan. Men idag är jag jätterisig i magen, det kanske är maginfluensa eller så är det för att jag drack rom som jag är dålig, vet inte. Har inte särskilt ont i magen, men känner mej lite hängig. Eller är det så att jag känner efter för mycket?
Oh vi skulle verkligen behöva städa här hemma, ser ut som ett bombnedslag. Vi har inte hunnit. Jag sa till David att jag tänker skita i städ och allt när jag har så mycket plugg. Han tyckte tydligen att han kunde skita i det också. A ja, jag ska inte klaga, jag gör ju inget själv.
Markus är så söt! Han har gått omkring hela morgonen och sagt pumpa rumpa. Hehe, tror att David lyssnar lite för mycket på Robban Broberg eller va ha nu heter, Upplåsbara Barbara. Den går ju så, och hennes rumpa, den kan man pumpa!:)
Idag ska vi till handelsbanken, om jag känner mig ok förstås, vi ska byta bank. Vi kommer få cirka 2000 kronor mindre i ränta och amorteringar. Det betyder att vi kanske har råd att spara nu. Tidigare har vi lyckat spara cirka 1000 kr per månad och det är inte så mycket när man bor i hus och behöver en budget för oförutsedda händelser.

MVG nummer 5

Japp så är det, fick mvg i Kommunikation. Har inte fått reda på resultatet av uppsatsen eller provet i psykologi ännu men hoppas det blir VG!
Idag har jag jobbat på SB, såg att jag jobbar ganska lite i april och ändå har jag bett om att få jobba mycket där. Jobbar bara lördagen i påskveckan. Men mailade arninge och sa att jag är tillgänglig om de behöver någe extrafolk så kanske blir det kneg där.
Markus är bra nu men David mår så där. Han mår illa och har gått på toan några gånger, han ligger och sover nu älsklingen...

Svar till Lindisen: Jag tycker att det är ganska tokigt jag med att de påstår att de inte hunnit, fast å andra sidan har fröknarna också varit sjuka och de har tagit in vikarier som inte arbetat förut osv. Kanske därför de inte hunnit ut som de borde. Men jag tycker att det är superviktigt att de är ute mycket, det förebygger ju infektioner. En tjej i Markus grupp hade varit hemma i 2 och en halv vecka. Först kräksjuka och sen lunginflammation. Markus har varit sjuk 3 gånger redan sen januari, tycker att det borde ringa någonstans i fröknarnas huvud då när alla är sjuka om varandra.

Vår sjukling

I fredags var vi på Buddy Holly inne på Göta Lejon. Den var bra, skön musik och så men det blev lite långtråkigt ibland. Både jag och David var jättetrötta och höll på somna under musikalen. Efteråt ville vi bara hem och skyndade oss att hinna hem. Vi sov till klockan 9 på morgonen, skönt. Men så ringde Anne och berättade att Markus hade spytt på natten och på morgonen så vi åkte dit och hämtade honom.
Lilla hjärtat hade fått maginfluensa igen! Markus fortsatte att må dåligt på dagen igår och idag har han diarre. Så nu är det tredje gången han är sjuk på 3 veckor.
På dagis har de för närvarande 12 blöjbarn av 15 barn, det innebär 4 blöjbarn per fröken. De har inte hunnit vara ute så mycket på dagarna, vissa dagar har de inte varit ute överhuvudtaget. Nu i veckan som var gick de genom skogen och åt frukt på Vega brygga. De har planerat 2 gångers utevistelse om dagen nu när det blivit vår, så en gång om förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Det kanske vore bra för barnen, jag menar de kanske inte blir lika lätt sjuka då.
Nu menar jag inte alls att de är deras fel att Markus varit sjuk så mycket, jag syftar bara på att om de är ute mer så blir nog barnen inte sjuka lika mycket. Plus att det är sju stycken 07:or på avdelningen, alltså födda samma år som Markus. De som är under 2 år eller ungefär så gamla har väl inte lika bra immunförsvar.

Idag så ska jag skriva klart min stressuppsats och min ergonomiuppsats. Jag ska jobba imorgon så det känns lite tight men jag behöver jobba, need the money.
I maj får jag bara ett halvt studiebidrag. Det innebär alltså att jag måste arbeta mycket i april och i maj. I juni får jag ingen studiebidrag alls! Tur att jag får semesterersättning i maj iallafall. David har blivit erbjuden jobb på Naturhistoriska, varannan helg. Det vore en jättebra extrainkomst för oss och jag har tjatat på honom att han ska ringa kökschefen, men vill han inte så vill han inte. Bara det att just nu skulle vi verkligen behöva det...

Stress

Det är ju lustigt att jag känner stress över att skriva den här stress uppsatsen. Jag har hunnit skriva ett kapitel ungefär så 4 återstående har jag kvar.... Ikväll ska vi gå på Buddy Holly med Brolle. Ärligt, jag gillar verkligen inte honom men ska bli kul och se då jag gillar Buddy Holly:) Markus ska sova över hos Minna och Anne. Markus avgudar Minna, han följer henne vart hon än går och säger Minna hela tiden, he he söt!

Svar till Lindisen: men du räknas ju som en vän lilla gumman;)


Tråkig

Jag har surfat runt på lite olika bloggar. Shit va jag känner att min blogg är tråkig. Aja, jag har ju läst hur man gör html koder och sånt i höstas men har inte orkat att ändra layouten. Sen det jag skriver är väl inte det mest intressanta heller, hehe. Men jag har några  stammisar här iallafall. Några vänner och så lite släkt, speciellt Markus FARMOR, härligt att du är inne och läser Lena.


Trött...

Idag har jag varit riktigt trött. Mina ben värker efter alla promenader, hur ska det bli nästa vecka när jag börjar träna?
Lämnade in hemtenta i kommunikation idag, jippie nu är det bara uppsatsen om stress kvar som ska göras till på söndag.
Markus har också varit trött idag. Han vaknade ganska tidigt å gick upp med David. När jag lämnade honom på dagis började han gråta, vilket är ovanligt för honom. Sen när jag hämtade honom skulle han kramas och pussas. Hemma sen var han gnällig och trött. Mormor och morfar kom förbi men han var inte särskilt rolig och träffa. Han gnällde bara så han fick välling halv sju och somnade strax därefter. Han brukar somna vid halv åtta annars.
Klockan 21 börjar medium, det vill jag se, fast jag borde egentligen gå och lägga mig.

Puh

Så var provet gjort. Det kändes bra, tror jag fixar ett VG iallafall:) Idag har jag suttit i solen och pluggat Kommunikation. Jag gick och lämnade Markus på dagis idag, sen var jag ute på en timmes promenix med Dani och Douglas, sen gick jag och hämtade Markus också. Nu har jag träningsvärk!  Vår bil är lagad nu så imorrn ska jag vara lat och åka bilen till dagis.
Längtar fortfarande tills denna vecka är slut. Imorgon ska jag vara klar med hemtenta i kommunikation. Har kommit cirka halvvägs. På söndag ska jag vara klar med min uppsats om stress. Nästa helg ska jag nog fira med ett glas skumpa, om jag inte får IG i alla ämnen förstås..hehe.
Snart börjar Greys Anatomy så de tänkte jag försöka orka se innan jag stupar i sängen...

Sååå nervös

Om en halvtimme ska jag gå till bussen för att sen åka in och skriva tenta i Psykologi. Jag är supernervös! Ska bli  så skönt när den här hemska pluggveckan är över. Längtar tills nästa vecka.
Wish me good luck.


Så var det måndag

Nu börjar jag känna mej rejält nervös och stressad. Imorgon gäller det. Min tenta i Psykologi. Dessutom har jag en hemtenta i kommunikation som ska vara klar till på torsdag, ska börja fila på den nu och plugga lite psykologi senare idag.
Jag har varit och lämnat Markus på dagis idag, han är lite snorig och hostig fortfarande men det är ingenting jämfört med hur han var förut, själv är jag snorig och hostig, men ganska pigg ändå.
Däremot har Markus kommit in i en period då han äter lite, eller han äter ju men lite jämfört med vad han brukade äta. Typ frukost, förut åt han en tallrik med gröt eller fil och flingor, en smörgås. Nu äter han typ en halv smörgås och några skedar gröt.
Näh nu ska jag ta tag i pluggandet...
Kramsi


Snälla, snälla, snälla...rösta inte på Carolina af Ugglas

Nu sitter vi och tittar på melodifestivalen, jag och David. Vi blev hemma ikväll. Min förkylning känns värre nu. Jag har pluggat nästintill hela dagen, så känner mej sliten. Så lite avkoppling framför teven med älskling är ju inte helt fel.
Nej nej nej, Ugglas får inte vinna!! Hon är så dålig, låten är hemsk...men det är ju bara min åsikt:) Då får Måns mycket hellre vinna.

Heja Heat!

Idag är det final i melodifestivalen, det är väl inte någon som missat det?:)
De andra länderna som ska vara med och tävla i eurovision song contest har sina färdiga bidrag och finns och lyssna på svt.se, eller det är inte riktigt alla som har klara bidrag men många har det. Mycket ballader och discopop liknande måns zelmerlöws bidrag. Så jag hoppas verkligen att han inte vinner för jag tror inte vi har någon chans då. Men jag tycker faktiskt att hans låt är helt okej, konstigt va. Hehe.
Heat är såklart mina favvos, vore väl konstigt annars från en rockertjej. Vi såg dem för övrigt i februari, de var nämligen förband till Edguy. Jäkligt bra var dem, sköna låtar med lite 80-talsrock style. Och så 1000 miles också förstås, den är ju sååå bra.

David och Markus ska åka iväg och slänga skräp på tippen idag och sen vet ja inte vart de tar vägen. Jag har bett om att få vara ensam så jag kan plugga. Tenta på tisdag i Sthlm, hemtenta mellan söndag och torsdag i kommunikation och en uppsats om Stress som ska vara klar på söndag om en vecka.
Markus är mycket bättre idag, ingen feber, bara lite hostig och snuvig. Davids ben har blivit bättre sen han började äta pencillin. Jag är hostig och snuvig. Dessutom har mina ögon börjat klia och göra ont. Det ser ut som jag har fått en blåtira på ena ögat. Måste vara nån sorts av ögoninflammation. Sjukskrev mej från jobbet idag, men har bett att få jobba någon annan dag istället så jag inte går miste om pengarna.
Näh nu är det dags att börja plugga!!

Hemma idag också

Markus vaknade inatt  och var jättevarm. Han fick alvedon, lite näsdroppar och airomir. Sen somnade han om. Feberfri nu på morgonen men ändå inte sig själv.
Han är hemma från dagis idag också. Men David ska komma hem efter lunch så jag hinner plugga lite. Själv känner jag mig snorig och hostig...inte jag också, typiskt.
Har fortfarande inte hunnit förbi Karen och Kristian och hälsat på lilla Alice. Men hon försvinner ju ingenstans direkt. Ska försöka ta mig dit på söndag om jag är ok då.
Jag och Markus ska gå ut en sväng snart och titta på pippina. Han står i fönstret och säger pippi nu. hehe.

Snö, blä, plugg

Ungefär så känner jag idag, ja...Det har snöat enda sen igår kväll så nu ligger snön så vit och fin igen. Det hade varit helt okej om inte det var mars nu och man längtar efter våren. Markus ligger och sover i soffan här brevid mej nu, snorisen. Han hade 39,5 grader i feber i morse. På eftermiddagen har det dalat lite dock. David är hemma idag så att jag kan plugga men just nu är han iväg och hjälper syrrans karl att slänga grejer så jag tar en liten paus i pluggandet.
Har tenta nästa tisdag i psykologi. Salstenta! Jag är riktigt nervös för det, hittils har jag bara skrivit tentor på distans så det är en utmaning att skriva tenta i sal. Känns typ som man ska göra individuella provet i matte.

Jag var tvungen att prata med David om mina planer gällande 16, 17 april. Han har ju fått för sig att åka ner till Göteborg och kolla fotboll helgen innan så nu har jag förklarat för honom att han borde prioritera mig istället=)
Fast vi vet inte vad vi ska göra ännu. Vi ska kolla efter nästa lön vad pengarna räcker till. Vi är inne på att spara alla pengar till en sista minuten vår semestervecka i juni. Det vore så underbart!! Jag bara längtar efter solen...Å ja, visst vill vi åka till Sweden Rock Festival men jag åker hellre utomlands en vecka och tar d lugnt än festar söndar mej en helg.

M sjuk igen

Jahopp då var jag hemma med Markus idag då. Han är jättesnorig, hostig och så. Hade feber igår men den verkar vara borta idag.
Vad ska vi hitta på idag då? Tror de blir en promenix lite senare. Ska försöka städa lite med Markus också, om han orkar. Annars får jag göra det när han sover sen.

NO 10 och Andra Chansen

Igår Lördag var en händelserik dag. Det började med att vi åkte och handla, present till Minna och mat på Ica.
Presenten blev en rosa jacka från lego. Skitsnygg enligt mig, måste ju passa på att köpa rosea;)
Sen bär det av på kalas. Vi åt massa tårta, barnen fick godis i fiskedamm och sen var det grillkorvning.
Markus hade jättekul, jagade ballonger överallt.
Vi far hem och David och Markus somnade, jag gjorde i ordning mej för kvällen. Anne satt barnvakt till Markus sen. Hon, Minna och Markus åt middag hos Pelle och Therese. De hade jättetrevligt.
Vi åkte in till Vax och träffade Martina, Pålle, Linda, Elias och Tessan. Vi gick ner på nya sports bar, NO 10 (gamla annes krog). Trevligt sällskap men det var tråkig mat, dyr sprit och cocacola( 45 kr för ett glas). Nähh, det blir nog inte så många fler besök där iallafall. Kanske nån öl i sommar, den kostade 50 kr så det är ju rimligt.
Vi glodde lite på andra chansen men hörde ingenting. Jag bara avskyr Caroliina af Ugglas...usch tycker inte om henne alls.
Idag har vi varit inne hos Tim, Marika, Erik och Mira. Men nu när vi kom hem så upptäckte vi att Markus har feber. Det blir att vara hemma med honom imorgon.

Rött vin

Tips: Musella, 99 kronor, 2393
Passar till fläskkött, nötkött eller att bara avnjuta ett glas vin på kvällen.

Tååån

I morse lyckades vår lilla älskling dra ner skärbrädan så den hamnade på stortån.  Stackaren, tån blev aldeles röd och dubbelt så stor. Tååån jämrade sig Markus och pekade på tån som gjorde ont. Jag sköljde med kallt vatten och hade på aloevera gel. Lilla plutten. En timme tog det till han var uppe och stojade som vanligt. Då var klockan redan 9, så vi blev lite sena till dagis.
Jag övervägde att inte lämna honom alls ett tag, men det verkade som det var riktigt bra när jag lämnade honom iallafall.

Igår var jag hos min bästa vän Cissi och fikade. Hon och Björn ska gifta sig!! 090909, en onsdag, har kärleksparet valt. Så nu har man något att se fram emot när sommaren är slut.

Jahopp så var det helg igen, jag ska jobba idag, imorgon blir det kalas. Minna fyller nämligen 4 år idag.
Grattis Minna på födelsedagen!

Jahapp så blev det vinter igen?

Näh nu är det skitväder o jag som kände att våren var på väg häromdagen och så snöade det för fullt i morse. Men nu lyser solen lite faktiskt, så det finns hopp!
Jag gick en promenix till Vaxholm med Dani och Douglas i morse och så mötte vi upp Marika, Erik och Mira. Vi fikade en sväng på gröna längan och sen gick jag hem igen för jag måste ju hinna plugga, eller hur! Så kommer man hem och känner inte alls för å sätta sig ner med pluggandet. Blä!
Åh vad jag vill börja spela fotboll nu. Snart ska jag ta mig upp på en träning tänkte jag...fast först när snön smält bort. Hoppas den gör det snart.

Börjar det inte hänga lite vår i luften?

Fåglarna kvittrar, snön smälter...det luktar vår! Är det inte härligt? Jag längtar efter värme och sol! Såg snödroppar i söndags, de första för i år. Sååå mysigt.

Dani och jag har bestämt att vi ska börja på pushn lift i vecka 13. Det är billigare för terminen att börja då, 400 kronor, nu kostar det 700 kr. Va roligt! Jag längtar efter att gå träna. Ska även ta mej upp på en fotbollsträning i veckan tänkte jag. I vaxholm då, min licens är kvar i djursholm visserligen men jag har inte tänkt att spela några matcher. Tror inte jag platsar till det heller eftersom jag inte är så vältränad numera, hehe.
Nu ska jag ta en promenad i vårvädret:)

Grattis K och K

I söndags fick min kära kompis Karen och Kristian en liten tös, Alice. Vet inte vad hon vägde eller hur lång hon var. Fick aldrig något nedkomst sms:( men jag ska försöka ringa lite senare i veckan när de landat lite. Sååå kul. Grattis till er!

Försöker få tiden att gå lite fortare, sitter och pluggar ergonomi och det är inte det mest spännande ämnet direkt. Har cirka 40 sidor kvar som jag ska hinna ta mig igenom idag. Sen måste jag börja på min stora uppsats om Stress i psykologin. Blääää känner mej inte alls lika motiverad till att plugga som jag gjorde i början. Påminns nu om varför jag inte klarade av skolan så bra. Jaja, det är väl bara att bita i det sura äpplet.

Jag är sugen på att gå ut och parta! Typ åka in till sthlm och gå på golden hits eller nåt annat bra hak.  Är så länge sedan jag gjorde något sådant. Men jag ska spara pengarna och hitta på något mysigt med min älskling den 17 april. Han läser aldrig den här bloggen så hoppas att han inte får för sig att gå in och läsa den nu. Tänkte nämligen hitta på en överraskning till honom, typ boka spa, kryssning eller nåt annat mys.

RSS 2.0