Lördag 28 februari

Sitter och väntar på att älskling ska komma hem från sin fyllekryssning. Tittar på melodifestivalen. Är det inte ganska dåliga låtar i år? Förrutom HEAT och Måns då förstås. Men sen är det så mycket dåligt skit tycker jag.
Tonade mitt hår igår så nu är det svart:) Så skönt, har inte varit hos frissa sen i augusti nånting tror jag. Har inte haft pengar till de. Köpte en vanlig butikstoning som syrran satte i håret på mig igår.
Nu kom D hem=)

Hej så länge


Nåt som går

Idag fick Markus komma tillbaks till dagis. Han är lite snorig men de har han varit i en vecka. Det var bara 3 barn på dagis och en fröken! Alla andra är sjuka. Förloppet är tydligen att först kräks man 2, 3 gånger. Sen verkar allt bra. Det går två dagar och sen kräks man oerhört mycket eller får diarré. Kul! Det hade tydligen vart barn som kommit tillbaka efter 2 dagar. 48 timmars regeln gäller så det trodde ju att det var helt lugnt och sen har de blivit dåliga igen.
Markus kräktes ju 2 gånger i måndags och inget mer. Han var pigg och glad så han skulle fått gå till dagis i onsdags men på natten blev han jättedålig. Så värt att tänka på om man blivit sjuk är att det kan komma igen även om det gått 48 timmar.
När jag var på väg hem från dagis, gick hela vägen idag för och få lite motion, så ringde Chefen på SB. Två stycken sjuka så han bönade och bad att jag skulle komma in och jobba. Så klockan 12 idag börjar jag, jobbar till 18 men jag ska få en full dag eftersom jag ställer upp. Anne ska hämta Markus och ha honom tills jag kommer hem. Min älskling ska nämligen åka på kryssning ikväll. Han oroar sig för att han ska bli kräksjuk idag eller varför inte ikväll när han är på båten, hehe.
I helgen blir det lugnt, jag jobbar imorgon och på söndag måste jag skriva klart min uppsats för det har inte funnits nån tid att göra det den här veckan.


Kräksjuka

Jahopp då vart han sjuk igen då lille Markus. De ringde från dagis i måndags och sa att han hade spytt. Jag jobbade på SB så D fick åka hem. Men han mådde bra resten av dagen, var glad och pigg, likaså igår tisdag mådde han bra. Men så i natt väckte D mig och bad mig hämta papper och hink. Då hade Markus vaknat och kräkts, flera gånger därtill blev det i natt och i morse. Puh...stackars lilla hjärtat. Nu hoppas jag att vi inte blir sjuka.
Jag fullkomligt avskyr att spy, det är en mardröm.
Kram

Supermysig dag

Dagis var stängt idag och jag hade sett fram emot att umgås med Markus hela dagen men de ringde från Arninge igår och ville att jag skulle jobba idag. Men jag lyckades fixa barnvakt från klockan 13 så jag började inte förrän 14.
Så i morse åkte jag iväg och levererade twgrejer och lämnade Markus hos Marika, Erik o Mira. Markus fick då leka med Erik en timme istället för bara åka med mig i bilen.  Hehe han är så söt, jag sa att vi skulle åka och träffa dem och då sa Markus - Mimi. Alltså Mira.
Sen åt vi lunch och tog en promenad i det härliga vädret. Det var säkert 6 minus ute men solen sken så det kändes som våren nalkas. Syrran kom och vi gick å fikade en sväng. Jag svepte i mej en hel semla. Och slutligen åkte jag iväg och jobbade i arninge. Syrran tog me sig Markus hem till sig.
Det var en riktigt rolig dag på jobbet, de är jättetrevliga där i den butiken och det var "lagom" mycket att göra, dvs det var ingen jobbig stress idag.

Pappans rätt

Vi ska vara jämlika, ha lika löner och förutsättningar på vår arbetsplats. Men varför i *he* får inte många pappor rätt till att träffa sina barn lika ofta som vi mammor?
Jag har träffat flera män de senaste åren, vänner till min sambo, vänner eller pojkvänner till mina syskon och andra som är män som har barn och har separerat och därefter bara får träffa deras barn, varannan helg eller mindre ibland. Det har varit kvinnorna som bestämt tid, plats och vad som gäller angående barnen.
Visst, ibland är det kanske så att papporna gått med på det, eller att barnen faktiskt mår bättre av att vara med sin mamma.
Men jag tycker det är otroligt tråkigt att höra att det finns män som går i självmordstankar bara för att de mår så dåligt för att deras föredetta har flyttat utomlands och pappan får kanske träffa sina barn två gånger per halvår. Bor barnen utomlands kan inte pappan göra ett skvatt även om han har delad vårdnad!


MVG NUMMER 4

Jahapp, idag fick jag besked om att resultatet på tentan jag gjorde var alla rätt! Läraren har också satt slutbetyget MVG på mig. Det är administration A som jag fått det i kanske jag ska nämna. Väldigt lätt kurs för övrigt men rolig.
Markus grät lite när jag lämnade honom på dagis igår. Vad har hänt?? Har han kommit i en liten 18 månaders kris kanske. Han brukar stråla av lycka vanligtvis när vi lämnar och gråta när vi hämtar för att han inte vill gå hem. Men igår blev han jätteglad när jag hämtade och sträckte upp händerna efter mig.
Idag däremot blev han glad över att komma till dagis...hmm.

Syrran, Minna och min mamma åker till Teneriffa på söndag, är inte alls avundsjuk. Linda och Elias har bokat resa till New York, Linda fick ju i födelsepresent av sin givmilda karl. Åhhh vad jag vill åka till solen!! Sitter och tittar på resor lite då och då och drömmer mig bort. Jag avskyr Sverige när det är vinter och höst. Jag klarar mej inte utan sol och värme helt enkelt. Grekland nästa tror jag...eller Kroatien. Nästa långresemål blir nog Malaysia eller Vietnam.
Jaja drömma kan man ju göra men som det ser ut nu så får vi vänta minst ett år innan d blir någon resa överhuvudtaget.

Näh nu ska jag snart åka in till Vax och göra stan osäker;)

Massa babbel

Markus har lärt sig massa nya ord på bara senaste 2 veckorna

*Mölk (mjölk)
*Saja ( Sarah)
*Faffa ( farfar)
*Mummu (mormor)
*Min och minna
*App (napp)
*Roju (rådjur)
*Byssa ( byxa)
*töja (tröja)
*Böja (blöja)
*Gott
*blomma
*Pippi
*Bada
*Sko

Häromdagen sa Markus, Pappa, ja bajsa
Mycket riktigt hade han det=)
I morse sa Markus till mig, Mamma, titta pippi. Då ville han att jag skulle lyfta upp honom så han kunde titta på fåglarna vid fågelbordet=)

18 månader

I måndags var Markus på 18 månaders kontrollen. Han fick testa flera grejer som att rita, bygga klossar, gömmaleken osv. Han klarade allt bra, han visade även upp att han kan sparka boll, hehe. Han sa inte så jättemycket när han var där men han visade att han förstod vad BVC-tanten sa.
Det slutade med att han fick en spruta i armen och det blev han inte glad för. Han pekade på plåstret sen och började gråta igen, sötis.
Vikt: 12580 gram Längd: 83,5 cm Huvudomfång: 43.4 cm

RSS 2.0