Lite hostig men superglad

Markus tycks ha blivit smittad av pappa sin med hosta. Vaknar upp 5-6 gånger på nätterna nu pga hostan, stackaren. Annars är han väldigt glad om dagarna och nätterna. Gjorde en liten kräk på mamma sin häromdagen och sken upp som en sol. Hehe ja vad ska man säga.
Längtar till helgen för på söndag ska vi åka till underbarabarn, dvs barnmässa i älvsjö. Det ska bli roligt fast säkert hektigt också med allt folk. Och på fredag fyller lilla herren 3 månader!!! Tiden bara rinner iväg. Han blir ju stor ju, våran lilla pojke. Och för min del så blir det ut och börja träna. Jag kommer ju inte kanske ge mig ut på hårdträning direkt bara för det gått 3 månader men kondisen måste ju börja slipas inför fotbollen.

Idol i nya tvn:)

Så nu har vi packat upp en ny tv. Det har tagit 2 månader sen blixtnedslaget för oss och få den.  Fy för att ha och göra med försäkringsbolag!! SÅ nu sitter vi och kollar lite idol. Tycker att det är sämre än nånsin. Antagligen så känner jag så för att det inte finns någon som är lika bra som Daniel Lindström, Agnes eller Markus i år och  för att inte glömma Sebastian. Visst många är väldigt bra på att sjunga men ingen är tillräckligt bra artist. Näh Patrizia som åkte ur var min favorit och Johanna som röstades ut av juryn var enastående, förstod inte alls vad juryn pysslade med.

Digiscrapträsket

Jaha då var det kört. Jag är helt fast i digiscrapbooking... Det är ju hur roligt som helst. Fast det tar nog ett tag innan man blir duktig. Det här är min tredje riktiga bild, den är väl helt okej.

image39

Det är så roligt...


Att:

Bada
Sjunga med mamma och pappa
Ligga och kolla på lampor
Ligga på skötbordet
Att bli kittlad
Att ligga i mitt konstgjorda babygym
Att titta på mina fötter ( vad är det där för någonting)
Gunga i min gungstol

image38


Hemkomna och trötta

Igår kom vi hem från Edsbyn. Har varit skönt och få lite hälsingeluft. Man blir så himla trött bara. Resan upp gick inte alls bra. Vi var tvungna att stanna flera gånger för att en viss liten herre inte alls var nöjd. Sen hade vi turen att hamna i en timmes bilköer på E4an också. Jag och David började dessuttom gnabba med varandra pga den dåliga stämningen så det var nästan på vippen att vi vände i Uppsala.
Men vi kom upp till slut och alla blev jätteglada av att vi kom på besök. Alla är moster, mormor och morfar till David. Ja vad kallar man det egentligen..Vad blir dem till Markus. Gammelmormor och morfar eller gammelfarfar och farmor?? Det är ju något man funderar på.
För att fatta helgen kort så har det varit skönt och avstressande att vara borta över helgen. Jag har börjat få tvångstankar och känner mej aldeles för stressad här hemma. Vet inte varför men jag känner att det hela tiden finns massa att göra. Fast det är ju inte det viktigaste att städa, diska och tvätta. Det finns annat i livet. Neh men det jag tänker på när jag kollar på tv är att tröjan som ligger i soffan måste bort.
Det blev en hel del massa godheter i helgen så nu får det bli långa promenader hädanefter. Davids mormor är inte dålig på och bjuda på massa härligheter.

När det gäller Markus sovtider numera så har vi faktiskt fått det att fungera. Okej att han somnar lite senare än 7 ibland men han är inte vaken flera timmar på nätterna längre. Jätteskönt. Det som är lite så där är att han är i en mammaklängperiod och inga andra tillåts nån längre tid. Inte ens David. Men han är ju inte ens 3 månader så det är väl bara naturligt.


Fika med andra mammor

Idag har jag haft 3 andra mammor och deras små underverk på besök, alltid lika trevligt. Som ni kanske förstår blir det mest snack om bajs, snor, mat och dylikt:)  Det är så härligt och få prata av sig med några som verkligen förstår vad man går igenom.
Nattade Markus klockan 18 fast han ville somna redan vid 17 men vi försökte uppehålla honom. Sen var det tack och adjö på några sekunders amning.
Mormor och morfar var över en liten sväng. Vi fick en resväska, lite kläder till Markus och dukar och diverse. Känner oss inte alls bortskämda.
Tänkte lägga in några bilder som är tagna av en kompis som var här idag. Hon är mycket bättre på och fota än mig så njut!!

image34

image35

image36

image37

Ny sömnrutin

Jahopp, vi var ju på bvc igår. Ojojoj snart väger Markus 6 kg!! Det känns i armen att han börjar bli tung kan jag tala om. Som sagt, vår son har ju en tendens till och vara vaken på nätterna, gärna 3 timmar i sträck sådär. Det betyder ju att han inte riktigt förstått det där med natt och dag ännu och att vi måste hjälpa honom lite på traven. Sen har vi lagt honom aldeles för sent också. Han har ju inte lyckats sova förrän 23 ibland.
Men då sa dem på bvc att vi ska lägga honom efter 18 och få honom och sova mellan 18-19, detta innebär att han helst inte ska sova mellan 15-18 överhuvudtaget utan att vi måste hålla honom vaken! Vi började med detta igår. Han somnade vid cirka 18.20, vakna för och äta 2145 somna om, vakna vid 0245 för o äta och blöjbyte, somnade om!! Och så vakna vi cirka 0715 i morse:) Jaja det fungerade utmärkt men vi vill fortsätta några kvällar innan jag kommer säga att det verkligen fungerar.
I helgen blir det av till Edsbyn, till gammelmormor och morfar, det ska bli skönt. Markus får träffa dem och Maria då förstås medan han fortfarande är liten.

Här är han i amningskudden:)                                                                                                                                     


  image33

Skönt med normala arbetstider!

Gud vad det är skönt att komma hem klockan 16 på dagarna när man tagit en promenad från jobbet. Man kan ta hand om sin son som man knappt hunnit träffa för att man har jobbat sent och helger...men det är slut med det för ett tag framöver, finns viktigare saker i livet än att jobba. Typ som att putsa fönster en hel dag, eller äta en underbar middag med underbara vänner eller varför inte åka till ikea i 3 timmar......det spelar inte så stor roll vad man gör utan det viktigaste är att man kan göra det.
Nu ska jag gå och grisa....ska upp tidigt imorgon och gå till jobbet.

Så fick vi lite inhandlat.

Oh nu har jag inte så mycket tid på mej och skriva. Markus ligger och sover, vi ska in till bvc på vägning och mätning snart.
Helgen som varit har bara svept förbi. I fredags var min bästa vän cissi och hennes pojkvän här och hälsade på Markus. Han fick 3 nya tröjor med lite coola tryck på. I lördags hann vi putsa fönster och städa ordentligt när farmor och farfar var på en promenix med Markus. På kvällen kom ett par goa vänner på middag. Det blev pastagratäng och marängsvisch...mumma. Lite vin blev det också. Dem har en son som är 4 månader äldre än Markus och oj vilken skillnad det är på dem. Födda samma år, men ändå så olika stora.
I söndags blev det mest slapp, egentligen hade vi tänkt och vara ute och röja men vädret var inte det bästa så vi såg sista beckfilmen istället.
Igår var jag på efterkontroll. Det gick bra, allt ser fint ut. Markus satt och log hela undersökningen sötisen... efteråt var jag på fika med några vänner och deras bebisar och återigen satt Markus och log och skratta.
Sen bar det iväg till Ikea. Vi har redan beställt en spjälsäng men vi behövde lite kuddar, skydd och sånt. Markus satt så snällt i pappas famn. Det märks att han börjar bli äldre, han är inte lika gnällig längre.
Notan gick på 800 kronor vilket är ingenting. Oftast brukar man drabbas av köpdjävulen när man är på Ikea och shoppar och kommer alltid iväg med det dubbla än vad som var tänkt och inhandlas. Men med tanke på våran ekonomiska sits just nu så snålar man lite extra.
Näh nu måste jag väcka Markus så vi kommer iväg i tid...
// Mamma till Markus

SÅ nu är vi äntligen klara!!

Nu har David jobbat 4 dagar på sitt nya jobb. Guuu va tiden går fort! Tänkte att vi skulle hinna göra massa saker nu när han kommer hem tidigt. Vi ska städa, sätta upp krokar, rensa osv. Yeah right!! Nu har vi hållt på med dopkorten i  4 dagar och dem är äntligen klara. Fast jag är inte riktigt nöjd men dem får duga. Vi är ju inte direkt hemma på photoshop-fronten.
Idag har Markus varit klängigare än klängigast. Jag hann inte göra nånting, fick till och med gå på toan och lämna en gråtandes Markus:( Hade inte direkt något val förrutom och kissa på mig. Så nu har jag lämpat över honom på karln som helst hade spelat tv-spel men inser att det nog inte går:)

Detta kort har vi photoshoppat och fadat, resultatet kommer jag lägga upp senare när alla har fått sina inbjudningar.

image32


Gamla tanter och kärringar är värst!!

Jag blir tokig!!! Vissa människor har en tendens till att stirra på en nu när jag har bebis. Antingen är det gulligull eller stackaren, är han hungrig eller oj då har han ont i magen?? Men ohhh lägg er inte i. Det är oftast tanter eller äldre kvinnor. Bara för ni förlorade förökningsförmågan för länge sen behöver ni inte utöva eran längtan på mitt barn.
Och vad är det för fråga, "har han fått mat". Det ska väl dem ge fan i. Han kan skrika även om han är mätt, även om han presis har sovit, även om han inte har ont i magen. Det behöver inte alla kärringar spekulera om. När mitt lilla hjärta är ledsen så vill jag trösta honom i lugn och ro. Jag behöver inte massa kommentarer som gör mig mer stressad. Sen att folk allvarligt tror att dem vet varför mitt barn är ledsen!!?? Dem känner väl inte honom. Barn är olika och skriker av olika anledningar. Jag känner Markus bäst.
En anledning till min ilska är att igår när jag och en bra kompis till mig var i täby centrum. Då blev vi påhoppade av en tant eller kärring eller vad man nu ska kalla det. Min kompis har också en son som är lite äldre än Markus så vi stöttar och hjälper varandra när det behövs.
Jag hade presis ammat och bytt blöja på Markus. Vi skulle bege oss hem och jag var tvungen och sätta på honom en jacka för det var kallt ute. Min lilla son har ett väldans temperament kan jag säga och ville definitivt inte ha jacka på sig. Han gjorde sig välhörd i halva täby centrum. Då ställer sig denna tant och stirrar och stirrar, inte alls stressande kan jag lova. Sen går hon fram och börjar ryta om att vi bord gå hem. Ser du inte att han är helt förtvivlad nästan skriker hon. Ja, jag är väl medveten om det. Det blir nog bättre om du går härifrån, säger jag. Hon fortsätter at hacka. Gå hem, små spädbarn borde inte vara i täby centrum bland alla baciller. Min kompis var väldigt förbannad vid det här laget och skriker på tanten att gå därifrån och att jag nog är fullt kapabel att ta hand om min son själv.
Till slut gick hon därifrån. Markus blev genast mycket lugnare vilket inte är så konstigt. VI gick därifrån hemåt i vredesmod.
Nu är jag riktigt trött på alla kommentarer från folk jag inte känner. Låt mej få ta hand om mitt barn själv!

image31


Trygg Hansa...nej tack!!

Nu har det snart ¨ått 2 månader sedan våran saker gick sönder....och vi har fortfarande inte fått tillbaka en endaste liten sak.... plus att personen jagv pratar'de med på maskinskadeservice ansåg att jag skulle gå och köpa en dator på blocket för de 3500 kr han värderat vår dator till, som vi köpt för 15000.....är det bara jag eller är det något som inte stämmer??? kommer inte vårat xbox imorgon så kommer jag att gå i taket.... hat gött

MVH David
ps. Markus är världens bästa son ds.

Onsdag 3/10, planeringar inför dop och fest:)

Jaha idag fick jag äntligen mina fotopapper. Tänkte försöka göra egna inbjudningskort till dopet. Men nu tänkte jag bara försöka hitta ett bra program så jag kan göra ramar och lite sånt. Ärligt är jag asdålig på och ta foton samt redigering osv. Försöker få David att ta så många kort som möjligt.
Igår kväll så var en kompis till D här för första gången. Han sov över här och sa sig inte sovit bättre på länge. Måste vara tystnaden här;)
I samband med dopet så ska vi ha inflyttningsfest här på kvällen och han kommer hjälpa oss med lite spex. Det kommer nog bli en bra fest:)
Har haft funderingar när det gäller vilka vi ska bjuda...Har ju en ganska stor släkt. Vi har många vänner, ska man bjuda alla eller ska man hoppa över dem som man inte umgås med så mycket?  Eller så bjuder vi exakt alla och får många doppresenter:) *lol*
Nä nu måste jag nog knoppa om jag ska orka upp om 3 timmar o amma Markus.
Ska försöka få D hit och skriva lite också, snart har han ju lite mer tid över:)

Måndag 1/10

image30 JA SNART FÅR VI ETT NYTT XBOX 360!!

För några veckor sedan hade vi ju ett blixtnedslag här hemma då både tvn, datorn och xboxet gick sönder. Att ha och göra med försäkringsbolag är inte det roligaste har vi upptäckt. Dem ringer inte när dem säger att dem ska ringa och sen trugar dem om ersättningen fast vi har rätt till full ersättning!
Men efter mycket om och men får vi nu ett nytt xbox. Vi får köpa en ny dator för mycket mindre än vad vi köpte våran dator för. Tvn är på rep och vi väntar på att få ett prisförslag.

Nu jobbar David sista veckan på täby park. 5 dagar kvar, eller rättare sagt 5 kvällar kvar och arbeta. Jippi, det är en glädje både för mig, honom och Markus. Nu träffar han sin son nästan enbart på nätter och då får man ju inte så mycket kontakt. Vi kommer kunna ha riktiga familjemiddagar!! Hans nya jobb är ju bara lunchtider.
Markus sov mycket bättre igår natt och natten till idag helt apropå. Hoppas det håller i sig nu för jag kommer inte få den underbara hjälp jag fått från David lika mycket när han övergår till lunchjobb. Då är det självklart att han ska få sova ( om han kan sova) :)

/ Mamma till Markus

RSS 2.0