Min tisse är hemma

Den här veckan har vi haft fullt upp. I tisdags blev nämligen Findus sjuk, han började kräkas och kräktes hela dagen, på onsdag morgon efter att han vägrat äta och dricka och fortsatt kräkts så åkte vi till arninge djurklinik med honom. De tog blodprover och röntgade honom men hittade inget avvikande. De behöll honom för dropp hela dagen då han var mycket uttorkad.  På torsdagen fick vi åka tillbaka med honom. De gjorde då en kontraströntgen, Kontrasten ville inte passera så då bestämde veterinären att öppna upp honom på fredagen. Så igår opererades han min älskade katt. När vi skulle hämta upp honom på kvällen var han febrig och därför fick vi skjutsa honom till albano där han skulle få spendera natten. Operationen visade blödningar i tarm och "lövverk" i magmunnen som det bara kunde spekulera i att det orsakade det hela. På ett sätt är det lättande för veterinären sa att det är 50/50 för tumör eller nåt som sitter fast i tarmen, men inget av ovanstående var det! Idag har vi hämtat  hem findus och det är så skönt att ha honom hemma! Jag var hela tiden säker på att vi skulle förlora honom. I hela 10 år har han funnits vid min sida. Han har alltid funnits där när jag känt mig ensam.
När vi skulle hämta honom berättade sköterskan om hur vi skulle mata honom med spruta, de hade försökt få i honom mat men förgäves.
Det första Findus gör här hemma är och gnäller efter mat=) Så han fick lite mat som han glatt åt upp, drack sedan vatten och gick på toan sen. Det här är stora grejer för han har liksom inte ätit eller druckit på 4 dagar och inta använta toa heller.
Som veterinären spekulerade i är att det kunde vara blödande magsår eller nåt giftigt som som skadat magen på Findus, men vad får vi aldrig reda på. Vi är glada att han är hemma och verkar bättre.


Städa

Nej det är inte kul och städa men det måste göras. Igår så sov Markus över hos faster L och farbror E. Vi passade då på och ha så roligt genom att städa hemma. Så nu är det ordning ett tag, en vecka iallafall kanske. Allt gick bra hos L och E men de var lite trötta idag för Markus hade vaknat på natten och ville inte somna om. Han har varit så där i 2 veckor nu. Han vaknar runt ett nånting och vill sova med oss, men sen ligger han och bökar ett bra tag innan han somnar också. Jag har dessutom sovit dåligt den här veckan så det var ganska skönt och få sova ut i morse.
När vi var klara med städningen igår så åkte jag in till vax och träffade Alexandra. Vi drack drinks och hade jättetrevligt. Det blir inte så ofta tyvärr att man träffas fast när man gör det är det så roligt.
Neh nu är det dags att gå och knoppa.


Aj aj

Idag klämde Markus fingret rejält på tång. Iallafall så fick han ett sår och började blöda ååå jag känner mej som världens sämsta mamma som inte hade stängt den dörren. Det rummet är alltid stängt nämligen för att vi har massa trash där och sånt som han inte ska pilla med. Å han är ju en sån som gärna pillar på allt farligt för det är väldigt intressant. Jag var inne och vattnade blommorna tidigare idag och sen när Markus kom hem från dagis hade jag ju min jäkla dumsnut glömt och stänga där och vad gör inte Markus, han springer in där så fort jag vände ryggen till och tog tången!!
Jaja...då har man lärt sig de i framtiden...Men han blev så ledsen lilla hjärtat, han grät och pekade på fingret och sa däää.  Visade att han hade gjort illa sig lilla pluppen.


Tiden rinner iväg

Snart är vår plupp 18 månader!! Kan inte fatta, han har blivit så stor. Och när man ser de nya små barnen på dagis undrar man var vår lilla kille tagit vägen. Den här veckan blir det mycket plugg och jag ska försöka komma iväg på lite spinning också.

Må som man förtjänar

Puh...blev lite för många öl igår. Var på annes en sväng och hamnade på efterfest sen. 4 färjan hem.
Idag blev det pizza på vaxholms pizzeria och en sväng till Karen. Snart är det dags för hennes lilla tjej att komma ut=)
Hoppas att Markus sover bättre i natt lilla plutten, han verkar ha ont i munnen för han ajjar sig hela tiden.
Nu ska jag lägga mej och läsa brisingr, tredje och sista boken av Christopher Paolini i eragon-triologin.

Hej så länge

Lördag 17 januari

Idag har jag jobbat på SB, känner mej måttligt trött med tanke på den dåliga sömnen de senaste dagarna. Markus har vaknat upp flera gånger på nätterna och vaknar tidigt, cirka 5, halv sex på mornarna. Igår fick jag migrän på natten. Antagligen pga avsaknadet av mina glasögon och den dåliga sömnen. Såg igår att Markus 2 kindtänder på övre sidan är nästan klarutväxta plus ena hörntanden. På undre sidan så har en hörntand spruckit fram plus att en kindtand är på G. Kan de vara de som gör att han vaknar? Eller så är det mardrömmar eller pruttig mage...ja man kan hålla på länge och fundera varför.
Åhhh blir tokig! Det är reklam om utlandsresor hela tiden. Jag vill åka!! Längtar efter värmen. Förhoppningsvis så blir det en varm sommar här i Sverige så slipper man känna utlandsuget. Det är inte direkt aktuellt nu när jag pluggar.

hej så länge

Tidig morgon

Snark, i morse vaknade Markus 5!! David gick upp och hämtade honom och la han emellan oss. I vanliga fall brukar han somna om men inte idag inte. Han låg och bökade och skulle tända vår sänglampa hela tiden, lilla skruttungen.
Jag och David har redan börjat titta på vår semester. Förra sommaren hade jag ingen semester så i sommar vill jag åtminstone ha 2-3 veckor. Funderar på ta en vecka i juni och 2 veckor i juli. Eventuellt sista veckan i juli och första veckan i augusti beroende på hur SB behöver folk.
Idag ska jag ta itu med berget av tvätt vi har hemma. Mina skolböcker har inte kommit ännu så hoppas verkligen att de kommer imorgon.

Några ord som Markus lärt sig säga

* Mamma
* Pappa
* Mjau
* Bajs
* Oj
* Aj
* Lampa
* Öga
* Öra
* Blöja ( första gången i morse)
* Bil
* Boll
* Tack

Är säkert några fler men dessa är de vanligaste


Älsklingen David, som helst undviker att vara med på bild=)


Fina frissan på nyår


Markus i första snön


Kursstart

Idag är det skolstart för mig men jag kan inte göra så mkt eftersom mina skolböcker inte hunnit komma fram ännu. Jag har bara fått böcker i psykologi som jag köpt begagnat och de är jag redan klar med så nu får jag hoppas att resten av böckerna kommer snart så jag hinner göra klart uppgifterna för denna vecka.
Är supernöjd eftersom jag fick MVG i alla 3 kurserna som jag avslutade i december=)

Igår var jag och Markus hos Linda och Inez, det var supermysigt. Tyvärr hinner man inte träffas så mycket längre. Inez har blivit så stor. Hon är jätteduktig på att prata, vilket inte Markus är än så länge. Han har visserligen börjat med några nya ord och sjunger gärna tipp tapp och oajjajajj buff=)
Jag fick iallafall jätteont i magen igår så var tvungen att åka hem tidigare än vad jag hade tänkt från Linda och Inez men förhoppningsvis kommer det fler gånger snart när vi kan träffas.

Back from influensan

Åhhh börjar äntligen bli frisk. Det började med att Markus fick influensa helgen innan julafton. Han fick hög feber och ajjade sig hela tiden. Efter två dagar var han upp i hela 41 graders feber!! Vår lille stackare. Sen var det min tur. Dagen efter nyår åkte jag på influensa med ont i kroppen och feber. Nu har jag lite ont i halsen och känner mig trött men annars bra.
I övrigt har det varit en mysig jul och nyårshelg. David har varit ledig så det har varit mysigt. Han har även ockuperat datorn med att omformatera datorn. Så nu är den som ny=)


RSS 2.0