Hemma

Nu har vi kommit hem. Från 30 graders värme möttes vi av 2 minus grader på Arlanda...brrr. Snön ligger tjock på våran tomt just nu och vi var tvungna att skotta och börja elda det första vi gjorde.
Resan har varit aldeles underbar...lite besvikna på vårat hotell dock. Skriver mer om resan senare...ska försöka skriva lite dag för dag vad vi gjort.
Nu ska jag ta hand om all tvätt som vi lämnade innan vi åkte.

Kramar

Nu är vi i thailand

Hej hopp!

Kikar bara in och skriver lite från thailand. Här är det superhärligt! JÄttevarmt så man nästan rinner bort. Snart är det dags att åka hem..tyvärr. Vi skulle gärna stanna kvar.
Har redan börjat spåna på nästa resa, hehe...
Markus trivs jättebra här, badar i poolen varje dag. Han kan krypa och reste sig för första gången i förrigår.
Våran duktiga kille!

Skriver mer när vi kommer hem.

// Semesterfirarna

Sista Inlägget

Kl 23.30 lyfter planet till Krabi i Thailand.

Detta blir sista inlägget vi skriver på ett tag. Trpts att vi är sjuka åker vi iväg till detta land som vi längtat efter i ett år!

Kram kram

Nu är vi sjuka hela bunten

Jahopp...jag har fått feber, ont i kroppen, lederna och körtlarna. Min hals gör ont och jag är allmänt hängig. I natt började David gå på toan och göra 2an.
Markus är fortfarande dålig men mycket bättre än igår...

Jaha vart ska det här sluta?

Sover nu...

Nu har det gått 4 timmar utan att han fått ut nåt på nåt sätt. Knack knack. Det var svårt att få honom och sova ikväll. Han hade inte sovit sen kl 12 på dagen och han somnade 19!! Tror inte att det står riktigt rätt till i kroppen när man inte kan sova, lille stackaren.
Nu håller vi alla tummar och tår och hoppas att han är bättre tills imorgon.

Nähä, nu är han sämre igen

I morse verkade han pigg, inte frisk men ändå pigg och på bättringsvägen. Nu på eftermiddagen har han spytt 2 gånger igen och gjort några blöjor! Varför? Åhhh vill att han ska bli frisk och att vi ska hålla oss friska. Jag känner lite i ryggen...så som jag brukar känna när jag håller på och bli sjuk.

Har vi hunnit städa ännu? Nej då, vi har inte gjort nånting. Finns ingen ork. Kommer nog diska upp imorgon, slänga lite sopor och om vi hinner dammsuga.

David fick mess från Markus gudfar idag. Dem är i thailand. Vädret hade varit fint idag...de kommer och hälsar på oss i thailand och gubbarna ska dyka tillsammans. =)


Nån måste ha hört våra böner =)

Ja ni kära läsare, nån måste hört era och våra böner för idag är Markus mycket bättre. Han är en helt annan person idag. Han åt gröt på morgonen utan att får upp det. Nu ligger han och leker på sin lekhörna. Tempen är lite högre än normalt men det är inte direkt feber.

IMORGON ÅKER VI!! :)


Känner mej lite stressad

Nu har han inte spytt sen klockan 12 idag men han har haft lite diarré från och till, senast kl 16 bytte vi en b-blöja på honom. Tempade honom innan vi skulle lägga honom 38,7 grader...så jojo visst är han sjuk. Vår lilla plutt.
Har inte ammat så mycket som jag gjort idag sen han var 5 månader. Men han har inte velat ha något annat. Har försökt med majsvälling och vätskeersättning och allt är bara blä.
Hoppas nu bara han blir frisk till på söndag. Och att vi inte blir sjuka, chansen är ju ganska stor då båda 2 har fått spya på sig...

Skulle egentligen städat ikväll men orkar inte...är supertrött efter denna dag. Vi får städa lite imorgon och på söndag. Planet går ju inte förrän sent.


Jaha nu är Markus sjuk...

Markus har spytt flera gånger nu på morgonen... Först en gång när David skulle ge honom gröt. Han kom in med Markus till mej och sa att han är sjuk, nu måste du gå upp. David var ju inte allvarlig, Markus hade ju bara spytt en gång. Upp skittrött, sätter mej i soffan med Markus. Behöver jag nämna att mina kläder blev nerspydda?
Så in och tvätta av honom och av med alla kläder, bort med filten han spydde ner. Tog en handduk den här gången som han fick kräkas på.
Nu sover han....min lilla plutt. Usch man vet ju hemskt det är må så där dåligt...och han är ju så liten. 2 dagar kvar till resa, Markus har klarat sig och vara frisk hitintills men ska bli sjuk nu bara nån dag innan vi ska åka!
Och jag som har kräkfobi! Tänk om jag själv blir sjuk och behöver sitta hela flygresan och spy???!!!

Näh usch!


Lite nya framsteg

Markus är nu 7 månader och 4 dagar

Vägde honom igår: 8100 gram

Den här veckan har han lärt sig:

- Ställa sig på alla 4
- Sätta sig upp själv

Han har ljud som låter ungefär så här mamamamama men han säger inte riktigt mamma ännu.

Här är en bild då han försöker och krypa...gungar mest fram och tillbaka=)

image62

Minna 3 år idag!

Vad tog tiden vägen? Det var väl inte så länge sen syrran fick sin lilla Minna? Nu fyller hon 3 år, tiden har gått sjukt fort. Markus stora kusin! Hon var så gullig nu när vi var där på tårtkalas. Skulle pussa och krama Markus hela tiden.
Ja hon gillar honom mycket, det märks. Markus verkar gilla henne också för han ler alltid när han ser henne.
Minna fick iallafall masssssssssssa presenter. Det hör väl till när man är i den åldern. Vi gav henne rosa jeans, en tunika och så en liten babuska med pengar i. =)
Mormor gav henne ett superfint dockskåp och lite kläder. Kläder och böcker fick hon i överflöd. Men bästa presenten måste ju vara mamma och pappas present. En gul undulat! Kom på att jag glömde och fråga vad den skulle heta.

Har hunnit packa lite mera nu ikväll. Känns som att det enda jag tänker på är att packa. David ligger och sover i soffan, så mycket hjälp får jag inte, hehe. Min packningslista som jag skrivit tycker jag är liten men nu inser jag hur mycket det blir. Fast blöjpaketet och burkmaten väger en 7-8 kg, det försvinner ju till hemvägen och fylls väl med shoppade grejer :0)

2 resväskor framme=)

Nu så har vi nästan fyllt en resväska. Mest med Markus saker, han har mer saker än vad vi har med sina blöjor och barnmatsburkar osv.
Våran "lilla" resväska har vi lämnat till pappa och fått låna en större av honom. Han ska köpa ny i Kina säger han. Ja tack!
Är nojjig över att Markus ska bli sjuk så här några dagar innan avresa. Nojjar över att glömma nåt eller att nåt ska hända så vi inte kommer iväg. Men det hör väl resfeber till antar jag.
Har kollat på alla vädersidor som jag kunnat hitta nu och det visar regn och åskstormar hela tiden. Verkar lovande eller hur, INTE! Fast va jag förstått det som så regnar det inte hela dagen utan nån timme och sen är det fint.
Varmt kommer vi definitivt ha.

4 dagar kvar....

Va ska man göra idag då??

Solen skiner men det ligger lite snö på marken här...Underbart väder för en promenad tror jag. Klockan ett ska vi vara på bvc och träffa föräldragruppen, tycker det är trist att tiden ligger så sent.
Markus ställde sig på alla 4 igår och försökte ta sig framåt. Idag är han gnällig, det kanske beror på träningsvärk? Hehe eller tänder...men näh så många gånger jag trott det nu men det kommer aldrig några tänder.

Näh om man ska göra lite lunch och sen ta en liten promenad innan det är dags att bege sig till bvc då.

Förresten så var det en stor bilolycka igår på VAxholmsvägen. Tydligen många inblandade, även barn. Det var några oroliga som ringde för och kolla om man var hemma. Usch det är så hemskt när sånt händer nära en. Då blir det mer verkligt på något sätt. Det kan ju vara nån man känner.
5 skadades, 1 allvarligt så ingen dog om man nu kan säga att det är tur!

Ha en bra dag i Solen!


Igår började vi packa

Ja igår kväll kunde vi inte hålla oss längre...vi började packa lite. Det är bara 5 dagar kvar nu och har en känsla av att det kommer gå fort.

Panik!!! Jag har inga kläder, eller inga somriga kläder. Hade massa kläder när jag var gravid men dem är ju på tok för stora nu och alla gamla kläder från innan graviditeten är ju på tok för små. Fick ihop 2 linnen bara...ska försöka gå igenom garderoben och se om jag verkligen inte har nån gammal trasa som jag får på mej. Så viktigt är det inte att dem är görsnygga.
Självklart kan vi köpa lite där nere men det kanske inte finns så mycket i min storlek. *hoppas*

Idag är vi trötta

Söndagen var total besvikelse. Med tanke på att jag skickade ut inbjudan till säkert 30 personer som skulle få komma till oss på tw-demo måste jag säga att 3 st enstaka stackare kom hit. Det var Linda, Inez och Mamma Mona. Oh va ni är gulliga som iallafall kom!!
Vi fick inte in några extra fickpengar tyvärr men hoppas på att dem vi har räcker( och blir över)

Idag har jag och Markus varit på besök hon Linda och Inez i Hägernäs i deras nya lägenhet. Det var ju första besöket för oss där i deras lya. Väldigt stor och fin lägenhet har dem köpt, ett bra kap helt enkelt.
Vi åt lunch, potatis och purjolöksoppa som var mkt god men lite okryddad. Sen fikade vi med kakan från igår och kaffe. Markus och Inez lekte så dem blev trötta. Kan säga att det inte varit en kul eftemiddag sen jag åkte hem. Först skrek han hela vägen hem. Sen skrek han ännu mer när vi var hemma.
Jag försökte få honom och sova men han vägrade.  Sen blev det lite mellis och nya krafter att leka med. En stund funkade det iallafall. Efter en halvtimme blev det massa gnäll igen.
Från 14 till 16 har vi suttit och halvdåsat båda två i soffan...Nu har han precis fått middag och verkar ganska nöjd.

Undrar om det är nån som kommer somna tidigt ikväll? Hehe

// Mamma till Markus

Så lite ändring

Jag försöker ändra utseendet på bloggen nu men det är inte de lättaste. Detta får duga så länge men jag är inte klar på långa vägar.
När man kollar runt här på blogg så är det många som har såååå fina bloggar!


Natti natti...

image60

30 grader varmt=)

Nej vi är inte i thailand ännu. David håller på och eldar här hemma och det har skenat upp i 30 grader. Går omkring och svettas i bara tröjan. Men man  måste väl vänja sig för så här varmt kommer vi ha varje dag sen.

Igår var vi på middag hos Markus farmor och farfar. Åt jättegod mat, canneloni med lax och hummerstjärtar. Efterrätt blåbärspaj. Farmor var såååå orolig över att det inte skulle smaka gott men det gjorde det!!

Idag har vi städat lite, handlat lite blommor och diverse. Imorgon är det öppet hus här hemma. Jag säljer ut lite produkter från tupperware på rea och nya magasinet  har kommit. TRor inte att det är så många som kommer dock. Många som lämnat återbud:(

Näh nu ska vi fortsätta och städa. David ska få bada Markus lite....stackaren svettas =)



RSS 2.0