Nu är den här!

I fredags eftermiddag så upptäckte jag att Markus höll på och få en tand. Nu har den kommit mycket mer och man ser en liten del av den. Så han slapp bli tandlös, hehe.
Igår så hade vi lite vårstädning på tomten. Vi putsade fönstren och krattade lite och så.
Helt slut blir man när man krattar. David jobbar på magasinet idag så jag och Markus tar det lugnt. Det är inte så bra väder idag så det blir väl mest inne, kanske en promenad sen.
Imorgon blir det av till Ösmo på dunnisparty och på kvällen ska jag gå och äta middag på vaxholms hotell med systembolaget=)

Igår och idag...fredag 25/4-löning

Igår och idag så jobbar David som ellärling. Han har helt enkelt fått för sig att han ska byta yrke. Hehe, man är ju inte förvånad direkt. Det går bra, han tycker det är kul och skönt att inte känna press.
Jag var i vaxholm igår och fikade med Martina och Daniela. Vi satt i solen ganska länge så den tog väldigt bra. Vi var nostalgiska och pratade om gamla tider då vi gick i högstadiet och att vi borde sätta ihop en klassfest snart.
Vore så kul! En del träffar man ju hela tiden men några är ju utflugna från vaxholm sen länge och det vore kul och se dem igen.

På kvällen var jag i åkersberga och levererade tw så jag passade på att ta en sväng förbi cissi. Hon och Björn har ju köpt hus. De håller på och renoverar i fullt sjå men var färdiga med köket. Kommer bli kanonfint när allt är klart.
Sen försökte hon få med mej på kryssning på lördag....fan att vi inte har några pengar. Jag är så sugen på och göra nåt sånt. Ska köpa trisslotter tror jag så jag kanske vinner nåt, hehe. Eftersom jag har sån tur i spel, INTE!!
Apropå pengar så är det löning idag men den försvinner ju till våra 20000 i räkningar...Hur f-n kan vi ha så mycket?! Förstår inte riktigt...

idag ska jag och Markus bara slappa. Jag ska ta hand om lite tvätt hemma så länge markus sover...

kanske sola lite idag igen.


Hej svejs


Dagens vin

Eftersom jag prövade massa viner igår och troligtvis kommer göra det lite då och då så inför jag dagens vin.
Dagens vin är:

Gräsö riesling, tyskt vitt vin som i mitt tycke är lättdrucket. Står att det passar till fisk och skaldjursrätter men jag tycker den är lika god som sällskapsdryck. Sötma kl 15, fyllighet kl 15 och fruktsyra kl 21. 65 kr för 750 ml


Det är vår!!

Ja nu är det vår! Solen skiner och på vår veranda är det uppåt 20 grader i solen. Vi har presis kommit hem från en promenad. Markus ville bara sova i en halvtiimme så han lär väl somna igen vid 17 och vakna upp vid sju och vara vaken till 21...så gjorde han igår iallafall. Inez och Linda var här och fikade förut. Inez har fått två tänder nu men den här lilla herrn är fortfarande tandlös. Hoppas han får täänder innan han fyller ett år iallafall.

Förkyld är ha nu så att det räcker. Snorar, hostar och dreglar. Bra att han får lite basilusker så han bygger upp immunförsvaret tycker jag. Fast det är jäkligt jobbigt för han sover sämre och är mer gnälliig.
Annars brukar han ju vara våran gulliga glada Markus. Nu är han vår gulliga griniga Markus, hehe.


27 år

Så länge har jag levat=) Hurra för mej!

Usch...va livet är trist ibland.

I förrigår så dog Magnum, gerbilen dvs Alice som vi hade döpt den till. Och det är mitt fel! Jag glömde sätta på locket så den hoppade ut. Findus var där på 2 röda...:(
Fy va arg jag blir på mej själv. Stackars lillen... Nu är Ozzy helt själv. Han kommer knappt fram längre, tror han har hjärtesorg. Vi måste skaffa en kompis till honom snart för gerbiler ska inte vara själva.

Sen är det inte mycket som har gått som det ska de senaste dagarna. Det är ju ingen nyhet att vi är apfattiga just nu. Vi vet inte om vi kommer klara månadens räkningar... Sen så har Markus blivit förkyld. Han har skrikit konstant i 3 timmar nu på kvällen, oroar mej lite för att det är öronen.
Som vanligt vill jag vara hurtig och baka sockerkaksbotten till tårtorna. Den första smeten råkade David ha i golvet. Den andra lyckades vi få in i ugnen men hade inne den för länge  så den blev aldeles knallhård. Nu har vi gjort ett tredje försök. Hoppas hoppas!
Kanske jag får ihop nån tårta till min födelsedag imorgon. Jag fyller 22 år, hmpf...visslar lite...27 år var det visst.

//MammatillMarkus

Torsdag 17/4

Igår så firade jag och David 2 år...eller firade vet jag inte om vi gjorde. Vi tog en öl och åt lite mat, sen tog vi hand om en massa disk och tvätt som behövdes göras. Egentligen hade vi tänkt och gå på bio men det får bli en annan gång då vi är lite rikare.
David ska byta jobb nu igen så vi får väl hoppas att det blir lite mer pengar...

För ett år sen så var vi på yasuragi, hasseludden han och jag. Den dagen var det 20 grader varmt!! Snacka om skillnad på väder nu...brr kallt. Jag vill  ha värme och sol.  VI har inte plockat fram våra utemöbler ännu ens för det varit så kallt. Är lite sugen på och grilla nån dag.

Markus ligger och sover nu efter ha gnällt i 2 timmar, han är inne i en gnällperiod av nåt slag. Jättejobbigt. Man får ingen lugn stund här hemma..på dagarna hinner jag inte göra så mycket. Idag skulle han ha blivit nio månader om han kommit ut i rätt tid.

Skickar några tankar till Engla...har faktiskt gråtit lite över henne när jag läst om det...Tycker det är helt ofattbart att sånt händer. Tyvärr är det nog inte sista gången...tänk att det kan finnas såna förövrare i ens närhet utan att man inte ens vet om det. Usch hemska tanke. Jag är lite nojjig över det här med internet. Att det finns folk som kanske snor ens barnbilder och gör hemska saker med bilderna...Nu har jag försökt och begränsa bilderna till bilddagboken och så sätter jag in en bild här ibland. Men jag skulle aldrig sätta in nakenbilder på Markus. Barn är så oskyldiga och det gör ont och veta att det finns folk som utnyttjar deras oskuldsfullhet.

//MammatillMarkus


Tisdag 15/4

Oh va fint väder det är idag. Känner för och gå på långpromenix. Fast det är trist och gå själv. Jag och mamma var på en promenad igår på eftermiddagen. Kände mej sjukt trött i benen efter jobbet.

Det är sååå tråkigt att inte ha några pengar. Vi har nu ställt in våra kryssningar som vi skkulle åka på, Sarahs studentskiva, skansen på torsdag och imorgon då vi firar 2 år ska vi bara hänga hemma och glo på film. Vi skulle egentligen  ha gått på bio...

David kollar efter nya jobb. Jag funderar på vilka jag kan ringa och boka in tw med eller om jag kan jobba extra nånstans...Sen så kanske man kan sälja lite prylar på tradera. Jag önskar i födelsedagspresent att vi vinner en miljon!

Nu försöker Markus slå på datorn. Det var kul tyckte han. Han kryper omkring och äter upp allt han hittar på golvet. Får sopa och dammsuga hela tiden numera.  Han stod utan stöd igår!! Oj tiden går fort framåt för honom nu. Findus tycker inte det är lika kul för han att blir inte lämnad ifred. Markus når ju honom nu när han ligger i soffan och så.

Helgen

Ja helgen har gått så fort. I lördags så jobbade jag på systembolaget. Det var jättekul, tror det gick jättebra. På kvällen så var vi barnvakt åt Minna. Vi åt middag, kollade lite på tv sen la vi Markus. MInna var trött och lade sig strax efter åtta. Jag och David var också trötta så vi somnade väl vid 10=) SÅ skönt.

Igår så hämtade vi rådisarna. Ozzy och Alice. De är så söta. Dem springer omkring i buren som tokar och bökar. Markus har fått en gå stol av Minna som han går omkring med här hemma, hehe. Fortsätter det i den här takten så kommer han gå till sommaren.

Vi är fattiga...så trist

Japp det är bara och inse att vi är jättefattiga just nu...så blir det när man går på föräldrapeng och åker på semester till thailand. Absolut värt det men nu har vi verkligen inte råd med nånting...och månaden som kommer måste vi nog ta igen oss från föregående månad och betala de skulder vi har. Va kul det känns! Pengar är ingen rolig historia...
Det blir en lugn helg. Vi ska hem till Linda och Johan ikväll och bara softa. Imorgon ska jag jobba och tjäna ihop lite pengar=)
På söndag ska vi åka och hämta rådisarna:)

Fika hos Linda

Idag har vi varit hos Linda och Inez och fikat. Alla andra ur " stockholmsgänget" var där med sina bebbar också. Det blir fyllt sjå när man har 5 bebisar som leker. Markus var jättetrött men kämpade in i det sista med och sova.
Behöver jag säga att de var många som ramlade och slog sig och grät för att de var hungriga eller trötta :)
Själv fick jag jätteont i magen innan vi skulle åka hem. JÄtteläskigt. TYp mensvärk fast värre nästan som födslovärkar kändes det. Gjorde skitont så jag kunde knappt gå, fick sitta i bilen i en halvtimme och vänta på att de skulle lägga sig innan vi kunde åka.
Markus var lite småtjurig så till slut orkade jag inte stå längre. Nu känner jag typ ingenting. Skumt!

Så härligt och få komma iväg och träffa lite andra mammor och deras små. Det märks att Markus tycker det är kul med lite stimulering. Nästa vecka ska vi åka till skansen och ha picnic. Hoppas på bra väder!

Måndag och 8 månaders kontroll

Idag var vi på bvc. Markus har inte riktigt gått upp som han ska fast han har ju varit sjuk plus att han är ju så aktiv numera.
Han vägde iallafall: 8105 gram, var 71 cm lång och hade 45.2 i huvudmått.
Hon tycker att Markus alltid är glad och energisk när han är där. Så det är ju bra.

Tastekursen igår var jätterolig! Jag och en annan tjej gjorde soppa som blev kanongod. Nu ska jag ut och boka in tastedemos!!

Söndag, tastekurs

Guuu var helgen går fort! Igår så var jag och demade tupperware i tyresö. Alltid lika kul att vara iväg och göra det. Sen när jag kom hem hade David gjort tacos. Mums. Sen bar det iväg in till Vaxholm för och träffa Martina och karen och gänget. De hade suttit och druckit öl sen i kl16 och var bra på foten.
Vi tog 01 färjan hem så idag är jag jättetrött och tror inte att jag kan köra bil till tastekursen som jag ska på. David får skjutsa mej helt enkelt ( som vanligt) stackaren.
Ännu en helg som bara flygit iväg. OCh nästa lördag ska jag jobba så den helgen lär ju gå lika fort den med.

Söndag, tastekurs

Guuu var helgen går fort! Igår så var jag och demade tupperware i tyresö. Alltid lika kul att vara iväg och göra det. Sen när jag kom hem hade David gjort tacos. Mums. Sen bar det iväg in till Vaxholm för och träffa Martina och karen och gänget. De hade suttit och druckit öl sen i kl16 och var bra på foten.
Vi tog 01 färjan hem så idag är jag jättetrött och tror inte att jag kan köra bil till tastekursen som jag ska på. David får skjutsa mej helt enkelt ( som vanligt) stackaren.
Ännu en helg som bara flygit iväg. OCh nästa lördag ska jag jobba så den helgen lär ju gå lika fort den med.

En enda röra

Igår skulle vi städa lite...hade vi iallafall tänkt. Det är jätterörigt hemma just nu. Jag hinner inte med och plocka på dagarna när Markus är så här livlig. Tvätt ligger huller om buller...leksaker är utspridda överallt matrester sitter fast på golvet..osv. Var det så här det var och ha barn? :)
Markus ska ju gå och dra och bita i allting. Sladdar, tidningar, ja allt han kommer åt. Sen ska han ställa sig upp mot mkt också. Vi har insett av vi måste säkerhetställa saker och ting...plocka bort allt som kan vara farligt. Och lite till....

Iallafall...jag började och plocka lite grann så ringer syrran och säger att hon är på väg...så det blev en fika med henne. Vid fyra så kom faster Sarah över på fika och strax efter halv sex kom mormor ohc morfar över...puh. Tror ni det blev någe städat eller? Sen när alla hade åkt vid sju skule David iväg och basta. SÅ jag satt själv och kände, äsch jag orkar inte... HA så är det att vara förälder tydligen=)

Ikväll  ska Markus till Farmors stora lycka få vara där en stund medan vi åker och hämtar ett akvarium. I förrigår var vi och storhandlade medan Markus fick vara hos faster Linda. Det var skönt och få strosa omkring själv och handla tyckte vi. Nu ammar jag inte mer heller vilket gör det lättare att lämna iväg honom.

//MammatillMarkus

Markus 8 månader idag...

Tiden springer iväg...idag fyller Markus 8 månader. Han är inte någon liten bebis längre. Nu blev jag lite sentimental, hehe...

Fasiken jag bjöd på ett akvarium igår men fick mail av henne idag och det var sålt:( David håller på bli tokig på mej tror jag. För jag har fått dille på gerbiler( igen) Har ju haft många förut. Så nu tänkte jag öka ut familjen med gerbiler. Semla ska inte stå ensam i sitt rum längre.

                                                                         image63

¨Så datorn fixad...

Det var efter vi hade installerat norton som datorn la av...efter att vi tagit ut batteriet en gång och sen startat om den igen fick vi den och funka. Jäkla Norton och komma och förstöra vår dator...

Idag har jag varit hos Andrea i Älvsjö och hälsat på. Isabel och Markus fick leka lite på golvet, bara det att Markus ville krypa efter Free hela tiden. Han kunde inte låta hunden vara! Hehe...Sen tog vi en promenad i det fina vårvädret runt omkring där Andrea bor. Fikade lite, snackade lite skit och vips så hade tiden gått! Tror vi hann klämma in 4-5 timmar fast det gick fort.

Såååå en Stor nyhet: Idag fick blev jag lördagsanställd på Systembolaget.=) Börjar nästa helg. Så glad för jag var verkligen sugen på att börja göra nåt nytt...

Kram kram

RSS 2.0