Jobb och hejdå

Idag var sista dagen jag arbetade med min nuvarande chef T. Han ska ha livslång semester dvs han går i pension. Så synd tycker jag för han har varit en kanonbra chef med en skön humor.
Häromdagen sa han att det var synd att han inte skulle jobba i sommar för att han går miste om att titta på allt vackert (tjejer). Hehe. Och snart slutar en till av personalen och två till börjar närma sig pension.
Jaha, det är ju kollegorna som gör arbetsplatsen till en glädje så man får väl se hur det känns att jobba sen.
Jag har börjat kolla nya arbetsplatser nu, börjar bli dags. Känner inte för att gå utan jobb i höst när kursen är slut.

Markus har varit snorig och hostig den här veckan, i tisdags fick han vara hemma från dagis och igår var han ledig med mig. Vi var ute på förmiddagen och jag gjorde ordning bad till honom ute som han vägrade bada i. Hmmm han har alltid tyckt det varit roligt att bada men det kanske kändes för kallt i det varma vädret.
Det är helt sjukt va han pratar nu. Han lär sig massa nya ord varje dag. Igår frågade han mig "va e de" och pekade i sin bok.
Näh ska gå och lägga mig nu, David är och spelar tvspel med Tim så det är väl bäst så att någon av oss är pigga imorgon.

Midsommar

Va alla klagar på vädret! Idag har varit kanonfint väder ju. Eller? Kanske bara så att vi hade tur här i Vaxholm. Pratade med mamma vid 12-tiden. Hon undrade om vi satt ute. Ja självklart sa jag, solen sken ju och det var skönt ute, cirka 18 grader. Men där på "landet", utanför Norrtälje hade de bara 13 grader och väldigt ostadigt.
Jag satt i min klänning ute och svettades enda till klockan 18. Solen har varit med oss här i Vaxholm. Sen kom molnen och det började åska och spöregna, det kändes som man var i Thailand för det var så fuktigt och så mycket regn.
Marika, Tim, Erik och Mira har varit här. Erik och Markus har så kul tillsammans.
De lekte med bilar, bollar och kollade in sniglar. Till lunch åt vi oxfilé, rödvinsås, potatis och drack amaronevin.
David är så bra på att göra rödvinsås. Min lilla kock=). Vi använde ett av amaronevinerna som jag fick i födelsedagspresent. Det passade jättebra till köttet.
Mira har blivit så stor. Kan inte fatta att tiden går så fort. Markus blir ju inte större, bara andra barn, eller hur.
Så kul att min kompis * ska ha ett till barn också. Jag vill jättegärna också ha en liten men vi har bestämt att vänta minst ett år till. Så det tar ju ett tag.

glad fortsatt midsommar!

Onsdag, snart midsommar

Kom hem från jobbet bara för en stund sen, är supertrött. Nu märks det att det snart är midsommar. Det är mer folk på systembolaget, fast inte så mkt som jag trodde det skulle vara. Får se om det blir kaosartat imorgon.
Nu ikväll måste jag hinna diska upp lite, rensa jordgubbslandet och fixa lite tvätt. Im så är jag inte hemma förrän åtta så känns som att ska man orka med gäster på fredag så är det bara att börja idag.

Några kloka ord från Markus. Kom Markus, det är dags att gå och lägga dig. Markus: Näh, sen.=)

Regn, regn och åter regn

I torsdags lyckades min kära sambo skära sig i tummen med en kniv, det blev 9 stygn och 6 veckors sjukskrivning enligt dem. Han Jag fick åka och hämta honom på DS och sen åkte vi iväg till Täby C för å möta upp Linda och Inez.
Inez har blivit så stor! Kanske är så att man ser det på andras barn men inget på sitt egna, hehe. Men nu är de verkligen inga bebisar längre. De är pojke och flicka nu, sjukt egentligen.

I fredags så åkte vi en sväng till grönan trots det dåliga vädret. Det var trevligt. Alla barnen hade jättekul(Maja,Ruben, Kalle och Minna). Markus sov mest. Han åkte tre grejer. De flygande elefanterna, veteranbilarna och cirkuskarusellen. Men på båtresan hem var pigg och alert och skulle springa överallt hela tiden. Det tråkiga vädret gör tyvärr att vi inte varit ute så mycket den här veckan.

Igår blev det mest bak och städning och idag har vi haft födelsedagsfika för David. Han fick ett par badbyxor, en kniv(skämt av Tim för tummen), en jättetvkontroll. På tisdag ska han få presenten från oss. Min mamma kom med blommor.
Nu är jag lagom trött men Markus är inte det, puh...han kommer nog inte somna förrän sent ikväll verkar det som.

De lovar bra väder till midsommar förresten, hoppas verkligen nu det. Vi ska nog bara vara hemma, Tim, Marika, Erik och Mira kommer eventuellt hit så går vi ner till midsommarstången här nere bara. Lite lugnt och fridfullt så barnen får leka och ha kul.


Lite önskelista

Härmar Linda och börjar på en önskelista till Markus, 2 år i augusti

*Kläder i strlk 98, gärna "dagisvänliga"
*Traktorer
*Böcker med bilder på djur, bilar och traktorer
*Pengar till sparkontot
*Leksaker
*Film om mamma mu eller drömmarnas trädgård


Det var allt så länge. Han kan ju ha ändrat sina intressen efter sommaren=)

Semester!

För två veckor sen avslutade jag skolan inför sommaren. Det blev ett MVG i administration B=) Har nu lyckats med Mvg i varenda ämne, varför var jag inte så här flitig i gymnasiet för?
Förra veckan jobbade jag och nu är det semester, fast den började inte så bra. Lördags morgonen vaknade jag med ont i halsen och ont i kroppen. Nej! Jag ville ju spela matchen mot Åkersberga! Men icke då, feber och allmänt risig. I söndags kunde jag inte ens äta för det gjorde så ont.
I måndags fick jag lämna Markus med Linda och Élias för att jag inte orkade. Och så passade jag på att åka till doktorn som konstaterade att det var halsfluss. Så nu äter jag pencillin och känner mej redan mkt bättre så nu ska vi försöka ha lite semester i det regniga vädret.
Imorgon ska vi åka till Täby centrum och träffa Linda och Inez. Var så länge sen vi sågs. Ska bli kul.
På fredag kanske vi åker till Grönan. Det beror på vädret som sagt. Är det dåligt väder så är vi nog hemma och kanske tar en fika i vaxholm eller nåt.
I helgen så ska vi ha födelsdagsfika för David fyller år.
Så det var den semestern:) Nästa vecka jobbar jag hela veckan förrutom midsommar helgen förstås.

Markus ligger och sover nu. Han har sovit i snart två timmar, Det är lite si och så med sömnen. Ibland sover han bara en halvtimme på dagarna och ibland två timmar som idag. Men han är ju så morgonpigg pojken. Upp och studsa kl 6 på mornarna.

Favoriter som Markus har nu

*Mamma MU
*Drömmarnas Trädgård (program på barnkanalen)
*Traktorer
*Djur speciellt sniglar. myror och humlor är intressanta
*Mat (som vanligt)


RSS 2.0