Min önskelista *julklappar* Uppdaterad 11/12


Snart är julen här så mamma & pappa har hjälpt mej och skriva en önskelista.

* Badankor och annat kul till bad/stranden/poolen

* En solhatt

* Några tunna kläder i strk 74-80

* En cdskiva med barnsånger

* En rolig leksak ( eller flera)

* En god jul

* En sacknseat, behövs inte längre för vi har beställt en för 149 på taxfree.

* Spelmobil till sängen

* Varma kläder till i vinter...tex en täckjacka eller overall

*  Matbestick ( i plast)

* En stol, trip trap från stokke

* Strumpor!!! Dem krymper hela tiden( eller så får Markus större fötter)

1 månad kvar=)

Oh va skönt... om en månad ligger vi i poolen och plaskar. Åker nämligen till kanarieöarna över nyår.
Ska bli så skönt. Och roligt att få se Markus i vattnet. Imorgon ska vi fixa pass till honom och vi ska hitta en sulky så vi slipper ta med våran brio och riskera att den går sönder.
Vi har bestämt att det inte firas någon jul i år. Men oh jag får nästan lite julpirr iallafall när jag ser all utsmyckning i butiker och sånt. Men ändå, skönt och slippa stressa med julklappar och mat osv. Det blir nog så att vi köper 2 julklappar. En till Markus och en till MInna. Dem är barn och ska få sitt julfirande. Inte för att jag tror Markus bryr sej men det är roligt att köpa en julklapp till honom.

//Mamma till Markus

Potatis första gången

Ibland är det helt underbart att vara mamma.  Och ibland är det jättekämpigt. Den veckan som varit har varit jättekämpig. Gråtattacker har avlöst varandra och Markus har bara velat hänga på en. Dessuttom har jag gjort några  misstag som jag sent kommer glömma. Tex tappa vagnen nedför våran ramp...Tur att Markus inte ramla ut kan jag säga. Han har utvecklats på flera sätt också den här veckan.
* Han kan sitta själv en liten stund
* Han kan rulla, lr vända sig från båda hållen
* Han griper tag i nappen och försöker stoppa den i munnen
* Han har börjat skratta ljudligt

Detta bara på en vecka. Inte konstigt att han då är grinig. Dem ska ju nämligen vara tuffare under dessa tillväxtperioder.
Idag började vi med potatis. En tesked ungefär. Inga fula grimaser utan det gick ner. Inte jättepopulärt men lite intressant var det allt. Nu ska han få potatis i några dagar sen börjar vi med morötter och ärtor.

Om 2 månader så kommer han äta burkmat=) Tiden går fort.

// Mamma och pappa till Markus

Jaha ska Sverige göra bort sig idag eller kommer dem ta en poäng??

¨Tupperwaredemon igår gick jättebra. Tycker det är askul och hålla på, ser fram emot och ha flera demos.

Idag har Markus varit ännu mer klängig än igår( om det nu är möjligt) Men idag har vi iallafall roat oss lite med och gå in till byn och fika med lite andra mammor och bebisar. Det var kul tyckte Markus. SÅ kul att han inte kunde koncentrera sig på och äta.

Idag är Sverige-Lettland. Det verkar som många redan tar för givet att Sverige kommer ta poäng mot letterna. Jag är lite oroad. Men jag hoppas dem gör det, helst borde dem vinna.


Slänger in en bild på honom också...

image49

Han har börjat förstå att man ska le när man tar fram en kamera nu:)

Ny vecka med tupperware och annat

I helgen var Markus dop. Oh det var så fint. Och han var så duktig våran lilla son. Även om han var trött och hungrig så var det väldigt lite gnäll. Man är stolt=)
Mina tappra systrar stressade nästan ihjäl sig för att göra 6 fina doptårtor, varav 2 inte ens blev uppätna. Farmor hade bakat jättegoda kakor. Jag hade bakat bullar. Ja vi hade helt enkelt gjort en hel del för den lilla parveln.
Sen fick han jättefina presenter också. Pengar, presentkort, leksaker, massa böcker. Trodde vi skulle få smycken och smyckeskrin men fick inget sånt alls!! Nästan lite besviken, hehe.
Sammanfattat så var det ett riktigt bra dop. Måste ju säga att prästen var bra också. Speciell men bra. På dopfikat så spelade Våran vän Martin en sång på gitarr för Markus. Så duktig men vad nervös han var, stackaren.

På kvällen var det inflyttningsfest hemma hos oss. Oj oj vi trodde att Markus skulle gnälla och vara vaken hela kvällen men han sov så gott nästan hela festen. Det var också väldigt lyckat. Våra systrar var dem som höll låda kan man väl säga. Folk hade trevligt, verkade det iallafall som. På natten mådde Markus dessvärre inte så bra och spydde ner sin säng plus våran säng lilla plutten. Men det var bara en fläng för på morgonen så var allt bra igen.
Inte så jättemycet och städa dagen därpå ändå. Mest en massa flaskor och burkar som vi plockade undan.

Bilder från dop kommer lite senare den här veckan.


Ikväll är det dags för första tupperwaredemon. Det är nästan inga som kommer. Iof så hade jag inte väntat mej annat. Tror det är mer för oss barnförälder och inte för dem i min ålder som inte är hemma med barn. Men förhoppningsvis kommer jag få någon snäll kompis att vara värdinna ändå så jag får öva lite. ( man får ju faktiskt en fin tackgåva)

Nehej nu vaknar Markus. Han är förresten inne i en klängperiod igen. Vill absolut inte vara själv. Så fort jag lägger ned honom så skriker han i höga sky som han har ont någonstans. Börjar bli trött i ryggen efter 3 dagars konkande.

// Mamma till Markus


Hej hej, hemskt mycket hej

Markus gillar och sjunga!! Kanske blir lika duktig som faster sin:)
Vi har en massa barnvisor som vi brukar sjunga på dagarna och markus hänger glatt med. Hehe. Igår så fick han träffa min mormor. Det var 3 år sen jag såg henne sist så det var ett härligt återseende. Idag blir det lite städning här hemma och förberedelse för imorgon. Vi är lite nervösa här hemma... Men det kommer nog gå bra.
Jag vet att man inte ska tänka så men jag tycker det ska bli skönt när det hela är över.
Sen är det fest här hemma imorgon kväll. Det ska bli kul. Hoppas bara inte Markus är så övertrött att han bara skriker.

Skriver för sällan...

Nu var det ett tag sedan jag visade mig här inne på bloggen..... det är för mycket runt omkring för att man ska sätta sig vid datorn. Men efter mycket tjat från marie så skriver jag nu här.
Igår så var markus på sin 3 månaderskoll där han vaccinerades i bägge benen, så han somnade gott på kvällen.
Så var det det hät med dop och präst och kyrka. Jag tycker att det är en fin trevlig tradition, men ni präster måste bli roligare att prata med!
Vikten och måtten är uppdaterade för er som är intresserde.

MVH David (din kajplats i etern)

Då var det fredag igen

Idag har vi haft besök av farmor. Alltid lika kul tycker Markus. Han fick en present av henne som jag hängde upp vid babygymmet och den verkade gå hem direkt.
Vi tog även en promenad här på ön, så skönt och komma ut. Jag försöker och komma ut en timme varje dag med Markus. Han behöver frisk luft och jag behöver få bort fläsket:)

Nu är idol på tv och jag halvratar det som vanligt. Tycker att de som är kvar är ganska jämna. Marie kan få vinna, hon har ett sånt fint namn. Vi fick Markus och sova först kl 1930 idag. Men han sov ganska länge på dagen. Vaknade inte förrän vid 16 så det är ju inte så konstigt. Vilka roliga samtalsämnen man har. Sovrutiner, bajs och annat kul som har med Markus och göra. Men det är väl bara och vänja sig..

Tjingeling// Mamma till Markus

Oj snart är det helg.

Hjälp va tiden går fort. Jag hinner ju inte skriva nånting här ju. Inte gubben heller för den delen... Hade hoppats på lite mer hjälp här. *suck*
Idag när Markus låg i babygymmet satte jag mej en stund  vid datorn. Hann sitta nån minut och sen börja han gnälla. Då hade han vänt sig från rygg till mage. Han gillar ju inte och ligga på mage så värst mycket. Jag vände tillbaka honom, gick och satte mig igen och vips så vände han sig igen. Envisa unge! :)
Sen har han börjat prata jättemycket eller jollra kanske man ska kalla det. Hela tiden. Han vill jättegärna höra en sjunga då brukar han jollra med. Nu är han 3 månader och 1 vecka. SÅ snart är det dags att börja med smakisar också... Säger bara det tiden rinner iväg.
Nästa helg är det dop och vi har i stort sett inte hunnit göra nånting. Men det ordnar sig nog. Vi ska handla massa i helgen. Tänkte baka lite bullar. Syrrorna hjälper mej med tårtorna. Farmor fixar dopklänningen. Osv...

Jag har börjat med tupperware. Ska ha min första demo den 20 november. Hoppas det är några som vill komma. Det är ju inget köptvång och sen är det ju bara trevligt och träffas och fika massa tjejer tycker jag. Killar funkar också men det är nog inte lika vanligt, hehe.

Slänger in några bilder på sötnosen också. Han har blivit så stor.

image45

image46

image47

Underbara barn

Igår så åkte vi till underbara barn mässan i Älvsjö som planerat. Hängde där klockan 10 då dem öppnade. Man var ju inte själv fast så farligt var det ändå inte. Markus tyckte allt var intressant och slocknade efter en timme i vagnen. Fick lite inspiration och köpte ett signerad bok av Martina Haag. Inez och hennes föräldrar var också med. Jag och Linda sprang omkring och deltog i varenda tävling vi kunde hitta. Måste ju försöka vinna något också, hehe.

Vi avslutade dagen med en kaffe och minidammsugare för 15 pix!! Det är inte billigt på mässor.

Markus slocknade 17.30 igår kväll. Det gick inte att hålla honom vaken längre. Måste ha varit uttröttande för honom och gå på mässa. I morse vakna han upp glad 07.20 så det är ju ändå okej.

Se det snöar!!

I morse vakna vi upp 7 och vad ser man då. JO SNÖ!!! Men den är på väg och smälta bort nu men vinterkänslan är ändå kvar.
Den här veckan har gått superfort. Hade besök av farmor i tisdags, var på konsert i onsdags, tog det lugnt i torsdags och igår var vi till Uppsala och träffade 6 andra mammor och bebisar.
Idag skulle vi varit ute och krattat löv, tji fick vi. SÅ det blir och spela massa på xbox 360 som kom igår:)
Imorgon är det underbarabarnmässan. Ser fram emot det jättemycket men vi kommer inte direkt vara själva. Man får räkna med trängsel.

Här är några nya bilder....

image40


image41

image42

RSS 2.0