Kolla in den här

Den här klänningen har min syster köpt till mig. Meningen är att jag ska ha på mej den på en väns bröllop om 2 veckor. Men jag känner inte riktigt att den passar.

image58


6 månader snart

Markus NU:

* Gör pruttljud med munnen
* Sitter själv ett par minuter
* Favvogrejen är att sitta i gåstolen
* Älskar banan och apelsin
* Tycker att Findus är väldigt intressant


Ny dator NU!!

Igår kom den efterlängtade datorn vi väntat på! En hp blev det från dustin( smygreklam).  Idag har jag och Markus varit inne i Vaxholm med Linda och Inez och Maja, Melvin och Malva. Vi var och fikade en sväng på byn och skulle sen gå till kyrkans öppna förskola men det var stängt pga ombyggnad.
Lite senare på eftermiddagen tog vi en prommis och mötte upp David när han gick från jobbet. Med tanke på att Markus skulle vara vaken mellan kl 04 och 06 i natt så sov han 3 gånger på dagen.

Nu på kvällen har vi haft faster Sara här. Hon åt middag med oss och Markus gillar sin gudmor väldigt mycket så han blev glad över sällskapet.


Godmorgon...gäsp

Oh va trött jag är... kämpar för att hålla ögonen uppe.
Jaja, igår så var vi iväg på tupperware möte jag och Markus. Linda och hennes dotter Emilia var där också och de 2 små satt och flörtade lite med varandra.
Sen åkte vi fyra vidare till Andrea i Älvsjö. Där åt vi lunch och fikade och satt o snacka massa strunt. Barnen fick ligga på lekfilt och snacka=)
Markus var smågnällig.
Andrea är så snäll så hon lånade ut en flytväst till oss och gav en massa kläder som hennes son har haft. JÄttebra! Då har vi fyllt på lite i garderoben.

Igår kväll somnade Markus vid 19 som vanligt. Han vaknade upp vid cirka 23 och åt... sen sov han till 05.15!!!
Det är första gången på länge han sover en sån mara. Men, ja för det finns ett men. Han skulle ju absolut inte sova igen. Så nu är han måttligt glad vid den här tiden, tror jag det...

//Mamma till Markus


5 veckor och 6 dagar kvar...

Till Thailand=)

                                                                                                                                                                                                                                  
                                                                     image57

Puh..söndag och städdag.

Jaha då försöker vi ta itu med och städa hela huset. Det är så himla stökigt just nu med kartonger, skräp och damm. Vi var och hämtade vedklyven på mormor och morfars landställe igår så David har startat dagen med att klyva ved i 2 timmar. Duttig-gubben. Jag har hunnit byta Semlas bur, damma i vardagsrummet...och sen hamna jag här.
Varför är det så tråkigt att städa? Näh måste nog ta tag i städningen nu. Markus har precis fått lite lunch av David, det blev slottspure. MM gottis.

//Mamma till Markus

Ps. Uppdaterate lite i bilddagboken häromdagen.Ds

Fredag, wieeeeeeee

Den här veckan har bara runnit förbi. Jag och Markus har inte hunnit nånting känns det som. Jo i måndags fikade vi med föräldragruppen. Igår så var vi i Ösmo och hälsade på en kompis som fyllde 30 år. Det var jättetrevligt.
Idag har vi varit ute i en halvtimme och då sov Markus sen har han varit vaken hela dagen.
I natt vaknade han 3 gånger och igår natt 2. Ju äldre han blir desto tröttare är jag på nätterna när jag ammar.
På morgnarna kämpar jag med att hålla uppe ögonen. Är trött och grinig på dagarna. NÄh är ingen rolig period just nu.
I onsdags kväll var jag hemma hos min gamla dagmamma och sålde tupperware=) Alltid lika trevligt och träffa nytt folk och få sej en kopp kaffe. Jag sålde väldigt bra denna gång och är helt nöjd.

I helgen så kommer vi nog åka och hämta en vedklyv så vi kan klyva all ved vi fått från farmor och farfar. Sen ska jag försöka ta tag i städningen som jag bara skjutit framför mej hela tiden...

// Mamma till Markus


Igår fyllde faster år...

Igår var vi på kalas hemma hos farmor och farfar. Vi firade faster som fyllde 24 år. Markus är väldigt populär. Alla vill ha honom och gosa med honom. Det är bara bra så han vänjer sig och inte blir så mammig eller pappig.
Vi åt mycket god mat och efterrätt. Markus fick nötkött med majs och paradisdessert.
Vid klockan kvart över sju så gick det inte och hålla Markus vaken längre så då fick han somna i sin vagn.

Tidigare på dagen så hade jag tupperware demonstration hos en " granne" på ön. Alltid lika trevligt och träffa massa folk och få visa upp massa produkter. PÅ onsdag ska jag ha en till. David är nog nöjd för han får ju umgås med Markus aldeles själv=)

// Ma-ma- ma


Idag så ska det vara oväder...tja märker inget här iallfall.

Jo visst så blåser det lite nu fast ingen storm iallafall. Skönt det för här på rindö så går ju strömmen så lätt vilket den säkert skulle göra om det stormade på ordentligt.
Orkar inte med strömavbrott här. Sist så var vi utan el i 3-4 timmar.
Markus går omkring i sin gåstol och styr den in i väggen och på pallen. Han är arg för att han inte kommer förbi väggen=)
Snart ska jag åka till faster Linda på tjejmiddag för att hon fyller år imorgon.

Klänning till bröllop, att det ska vara så svårt!!

En kär vän gifter sig i februari. ÅH det ska bli så härligt att gå på bröllop!! Men jag har ju det där "lilla" problemet. JO att hitta en klänning då klädsel är kostym. Man har ju ett par gravidkilon kvar och det mesta sitter vi mage rumpa och lår. Så om några modespecialister läser min blogg. Kan ni tipsa mej vad jag kan ha på mej som inte framhäver livet??!!
VIlka problem vi kvinnor har=) Haha
Imorgon ska jag på tjejmiddag och David ska vara hemma själv med Markus. David klarar det galant men JAG gör det inte. Tycker det är jobbigt att vara från Markus. Men för eller senare måste jag väl.


Trött, trött, trött

Igår var vi på föräldragruppen. Tror det var 9 bebisar! Mycket joller blir det. Det blåste och spöregnade så någon promenad blev det inte heller. VI tog oss ner till silltruten och fikade iallafall. Psykologen som skulle vara där kom inte. Trist. Lite besviken faktiskt.
På eftermiddagen så kom farmor och farfar och fikade en sväng. De ville ju träffa Markus.
Och så får jag inte glömma. Igår fick vi hem tidningen ljusnan. Det satt en bild på de 4 generationerna med Markus, David, Lena och gammelmormor och morfar där. SÅ fint så.

Oh jag är så trött idag igen. Vet inte varför. Nu är det ju inte så långt kvar tills markus inte kommer äta på nätterna. Gäller och hålla ut.
Undra om vi ska ta en promenad idag. Vädret är ju lite bättre och det gäller att passa på om det skulle bli skitväder igen.

5-månaders koll + vaccin

Idag var vi på bvc och fick väga och mäta Markus. ( kolla vikt och längduppgång)
Han fick även sitt andra dos vaccin, en spruta i vardera lår. Skrek så han blev aldeles röd men det gick fort över. Mamma blir ju så harig=)
Imorgon ska vi till bvc igen till föräldragruppen och en barnpsykolog kommer. Tänkte då höra om Markus ovilja att åka bilbarnstol. Om det kanske finns några knep för att underlätta. Det är ju såååååå trist att vi inte kan åka längre sträckor utan att han gallskriker. Vi vill ju åka upp till Edsbyn och hälsa på gammelmormor och morfar:) Och gammelmoster Maria!

Farmor ringde för en stund sen och sa att hon har abstinens. Ja abstinens för att hon inte träffat Markus på 1 vecka och 2 dagar. Hehe. Vill påminna alla läsare om bilddagboken. DÄR lägger vi numera in bilder på Markus men ni måste fråga oss om lösenord för att få komma in.

Ska gå och göra lunch till Markus nu. Det blir potatis med kalvkött=)

Nu är det måndag igen...

Den här helgen bara svepte förbi fort som bara den...

Igår kväll åkte vi till kista centrum för att kolla efter en klänning till mej som jag ska ha på Karen och Kristians bröllop. Tycker att det bara fanns skit ärligt talat. Sen att jag ständigt är på väg ner i vikten efter graviditeten gör ju inte heller att man är så sugen på att lägga ut massa pengar på en ny klänning.
Påminde David häromdagen att han måste ta ledigt för bröllopet är ju en fredag. Det hade han glömt.

Nu verkar det på riktigt som att Markus ska få tänder snart. Han dregglar och gnäller och biter mer frenetiskt än nånsin på allting. Måtte de komma en tand snart!!

Idag utökade vi med ett mål också. Så nu får han grötfrukost, lunch och middag-fast föda. Däremellan ammar jag.


//Mamma till Markus

Suck, så himla trött!

I natt var Markus jättegnällig och ville inte sova. Han gnäller presis som han har ont nånstans.  Inte jätteont bara nåt som irriterar honom lite. Han har vaknat cirka 3-4 gånger dem senaste nätterna. Det är jättemysigt och amma men det är sånt här som får en att tröttna.
Han får nu gröt med nån sorts av mos till frukost och en halv middag bestående av fast mat på kvällen. Kan ju vara hans mage som kör. Den håller väl på och vänja sig kanske.
Men jobbigt är det iallafall så hoppas det går över snart så jag och David får sova på nätterna.

Idag ska jag åka till Åkersberga och lämna över Tupperware produkter till en kompis och hämta ut 6-månaders paketet från libero=)


Härmar Lindisen och gör en Thailand=)

Packning eller viktiga saker att ta med till Thailand

* Flytväst ( lånas)

* Hörselskydd , ska inhandlas

* Solhatt till Markus, får se vad för strlk han har då..

* Solskydd

* Eget apotek

* Eventuellt paraplyvagn


9 mars-25 mars åker vi till Krabi=)


Lite nya kläder=)

JA jag vet. Egentligen ska jag inte slösa pengar på nya kläder till Markus men man kan ju inte låta bli när det är REA på little me=)
2 pyjamaser och 1 tröja köpte jag igår. Var hemma hos Linda och Inez och fikade. Andrea och Isabel var också där. Sen tyckte Andrea självklart att vi skulle åka och kolla på de roliga affärena nere på stan i Vaxholm. Så var ju liksom tvungen. Hmm undra om det står HA-BEGÄR i min panna?? Hehe.
När det gäller våran lilla plutt så ska han självklart få det bästa.
Dator får vänta ett litet tag till. Vi vill kolla runt lite innan vi bestämmer oss, speciellt när det kostar som det gör!
Systemkamera är väl bara en önskedröm än så länge. Fast vi skulle behöva en ny kamera.

Markus är nu 5 månader och 8 dagar. Fortfarande väntar vi på att ska kunna sitta själv. Han sitter en liten stund och sen faller han ihop. Han har ännu inga tendenser till att ta sig framåt. Med maten går det så där. Oftast när jag, hans mamma matar honom så är det inte bra men när David ger honom så funkar det mesta.
Vi ska pröva kött för första gången nu i veckan, får se hur det går.
Och så inga tänder än. Var bergsäkra på att det skulle växa ut en tand för några veckor sen men ingen kom. Tror att det kommer dröja en eller två månader till med det.

Ny dator, ny kamera!! Vill ha!

Idag var vi och kollade på ny dator och kamera. Vi köpte dock inget men oh...vad jag vill ha en systemkamera.
Då kan vi ta ännu fler fina bilder på Markus.
Och ta massa bilder i thailand=)

Nu är det bara 2 månader och 2 dagar kvar tills vi åker. Kom på att Markus är då 7 mån och 1 vecka. Han kanske står eller kryper. Han kanske har slutat amma, vem vet?? Va sjukt fort tiden kan gå.

http://vallmar.bilddagboken.se

Där kommer vi lägga upp bilder på Markus. Men man måste självklart vara vän där eller få ett lösenord för att komma in!!

Markus utomlands på Gran Canaria

Markus i sin sacknseat


Markus och hans Pappa i puertodemogan

Nu är vi hemma i snösverige=)

Gran Canaria har vi nu lämnat bakom oss. Får se om vi åker tillbaka dit nån gång men det var inte nåt av favoritresmålen direkt.
Kallt och blåsigt vilket inte alls var bra för Markus. Priserna på varor och kläder låg lite under Sveriges men när det gällde mat så var det svårt och hitta en god maträtt under 100lappen om man inte åt tapas då förstås.
VI  tog mycket promenader och såg på omgivningarna. Fanns en del fina ställen och en del fåglar som var intressanta och se.
En dag åkte vi till puerto de mogan och där var rikgtigt helmysigt. Ska vi åka til GC igen så är det definitiv dit vi ska.
Flygresorna gick jättebra. Markus sov och lekte, det var bara lite gnäll och gruff på vägen hem.

Här hemma har vi massa snö och Markus är inte nöjd över att sätta på sig massa kläder igen. Han sov så bra där nere men här vill han inte sova så har massa arbete ogjort här hemma. Men det får man väl ta som förälder.

Slänger in nån bild från resan också.

// Mamma till Markus

RSS 2.0