Ytterligare en sås-dag.

I morse vaknade Markus tidigt typ halv sex. Jag orkade verkligen inte gå upp så David tog honom, gav honom gröt och bytte blöja osv. Men sen när han skulle till jobbet var jag fortfarande så trött att jag knappt orkade upp med huvudet.
Efter en cirka halvtimme vart Markus trött så vi somnade båda om....så skönt! Vi sov till halv tio!!
På eftermiddagen kom faster Sarah och hälsa på. Hon pratade om diverse killproblem=) Sånt är kul och lyssna på för en småbarnsförälder som inte pratar om mkt annat än bajs och liknande, hehe.
Markus var gnällig hela tiden tyvärr. Tog tempen på honom och den visade 38 grader...Det är inte direkt feber men det är lite övertemp iallafall. Han snorar ju lite men är inte förkyld.
Vi får väl se om det dyker upp nån tand nån gång!!

Förresten så rakade David av sig allt hår i förrigår. Han blev jättefin faktiskt. Ska lägga in en bild i bilddagboken=)

Tråkdag...

Idag har verkligen varit en dag som känns som lång och tråkig. Igår var det ju så fint väder och idag har det regnat hela dagen. Men ut gick vi iallafall, hem till moster.
Gjorde alla ärenden som vi skulle göra. Men sen när vi skulle gå hem så spöregnade det så vi blev kvar hemma hos min syster i 2 timmar.
Det regnade fortfarande lite när vi gick och vi blev jätteblöta både jag och Markus.
Sen har vi inte gjort så mycket mer...Tråkdag helt enkelt

Nu är det vår

Idag har vi 22 grader på vår veranda! Sen såg jag precis att vi har blommande krokusar utanför badrumsfönstret!
Så nu är verkligen vår. Och jag som ville att det skulle vänta lite till med våren.
Som vanligt kommer det nog ett bakslag då det börjar snöa och blir kallt som attan i några dagar. Får se när det sker bara...
Har krattat lite löv och tagit en kort promenix, Markus ligger ute och sover i solen. Där sover han nog gott.
Jag vill köpa jord och gödsel. Påskliljor och sånt...Måste vänta tills vi kommer hem efter thailland ju.
Neh måste ut och kolla om han sover fortfarande.

Hej hopp!

2 veckor kvar till thailand

Jahopp om 2 veckor och 12 timmar sitter vi på Arlanda. Det känns helt plötsligt som tiden går jättefort. Känner mej nästan lite stressad med packning, städning och allt inför resan. Haha.
David längtar nog också fast han förstår nog inte angelägenheten över att skriva packningslista 50 gånger om hela tiden. David brukar inte stressa upp sig över sådana saker 3 veckor innan, det kommer dagen innan. Vi längtar jätte mycket alla tre att få komma till 32  grader värme och 25 grader i vattnet!!!!!! :-.) like it a´lot!

Adam 40 År!

Igår var det fest för Adam på tornvillan. Jättegod mat som Anné hade gjort. Av oss och resten av familjen fick han en mobil. Sen fick han whisky, champagne och ett hemmabiosystem. Och för att inte glömma fick han en bastualtan av Micke.
Jag körde bil så David drack lite alkohol, han behöver inte så mkt heller, heheh. Han satt mest och gagga med Micke som var väldigt blarig.
Markus sov mest hela  tiden i sin vagn. Den fick stå i köket där det var tyst och lugnt. Trevlig fest och god mat. Kan man sammanfatta kvällen med.

// mamma och pappa till markus

Resfeber...

Idag pirrar det så enormt i min mage!
Kan det bero på att det bara är 17 dagar kvar och man först nu börjar inse att man faktiskt ska åka snart. Igår kväll fick jag tom en känsla av att jag inte vill åka, haha. Det är äkta resfeber det.

VI storhandlade mat igår. Massa mat till markus och till oss. Sen kommer vi ju säkert behöva köpa lite mer innan vi åker men nu räcker de fram till avresa iaf.

Johanna var tw-värdinna för mej igår, gullisen. David och Markus fick vara med när vi var så få, det var lite kul faktiskt. Imorgon är det sminkparty här hemma. Måste städa idag så det ser ut som folk. Ska bjuda på vin och lite ostar...Undra om jag ska baka en kaka...

// MammatillMarkus


Puh...igår var en pärs

Markus bara skrek och skrek igår. Det gick en kvart emellanåt då han bara gnällde. Eftersom han är förkyld så tänkte jag att det är säkert öronen igen. Efter en alvedon blev han lite lugnare.
Vill inte att han ska få öroninflammation nu, Vi ska ju flyga snart. Helt slut igår så åkte jag iväg på tupperware möte. Lika kul som vanligt.
Idag är det bättre. Han har gnällt lite men skriker inte. Öronen verkar inte göra ont. Han tar sig inte där. Men han biter och tuggar på allting hela tiden. Månne det vara en tand nu?
Sen vill han inte vara själv en längre stund. Eller jag lämnar honom inte själv men jag menar att han tycker inte det är så kul och leka med sina leksaker på filten. 5 minuter sen ska han upp till mamma.
Idag ska vi åka iväg och handla lite mat, blöjor och apotekvaror. Ikväll har jag demonstration...så ännu en fullspäckad kväll.

18 dagar kvar till thailand!!!!!!!!!! Längtar

Markus i sin fina overall

Markus i sin fina overall


Här är en bild på våran sötnos, var ett tag sen vi la in nån.

20 dagar kvar! Nu räknar vi minut för minut;)

Japp som sagt är det bara 20 dagar kvar tills vi åker till thailand.
Oh vad vi längtar. Det har varit 2 tuffa månader ekonomiskt men värt är det. Tror att vi kommer få ihop tillräckligt med fickpengar iallafall. Lite shopping ska det bli och David ska göra nåt dyk också.
Det är 30 grader i krabi nu=)

Ett riktigt vitt bröllop blev det..

I fredags stundade då K och Ks härliga vinterbröllop!

Vigseln skulle hållas klockan 15 och vi tyckte vi hade gott om tid på morgonen men det blir väl så när man har barn att man bara inte hinner med allting.

David hittade aldrig sin kavaj så han fick gå i bara skjortan hela dagen. Syrran och hennes granne hjälpte mej med spolar i håret. Det blev inge lockigt alls men fluffigt var det i en timme iallafall. Sen hade jag lånat till mej en svart fin klänning och lila kofta. Hmmm det enda egna jag hade var väl underkläderna och mina skor.

Några timmar innan vigseln så började snön ösa ner. Karen vill ju ha ett vitt bröllop så hon fick ju lite som hon ville.
Det var verkligen supervackert. När vi kom till kyrkan fick vi ris och bjällror. Program delades ut. Markus började gnälla och slutade inte förrän det hela var över, hehe.

En gemensam vän sjöng med jättevacker sång en llåt.
Efteråt åkte vi och ställde bilden vid rindö färjan sen gick vi en bit och tog sen bussen resten. Tänkte att Markus skulle få sova ett tag. Lagom till när vi kom fram till festen vaknade han.

Jag och Markus fick sitta på en kant. David hamna en ganska lång bit ifrån oss vilket jag tyckte var jobbigt när man vill turas om.

Maten var inte en höjdare enligt min mening men alla andra gillade det nog väldigt bra. Förrätten var fänkålsoppa med flarn. Det åt Anders upp, han var min bordskavaljer. Huvudrätten var älgstek med svampstuvning. Jag hade önskat nåt annat men fick hjortstek med svampstvuvning och det är ju inte särskilt mkt bättre det så det blev potatis för min del. Efterrätten var en chokladbakelse. JÄttegod. Åt en och en halv sådan.
Jag fick i mej 2 glas rött vin också som gick upp i skallen på en gång när jag knappt hade ätit mat. Hade inte tänkt mej att d skulle bli så med tanke på att David festade loss som en tok.

Han flög omkring med slipsen på huvudet och uppknäppt skjorta och ägde dansgolvet=)

Vi höll tal också. Jag och tjejerna alltså. Ett bra och roligt tal tror jag att det var. Vi ställde frågor till gästerna om Karen som gjorde att hon skämdes en hel del kan jag nog säga, hehe.

Markus sov nästan hela tiden men vaknade upp vid 23 snåret nånting. Då började vi tänka på refrängen.
Klockan 24 gick vi hemåt. Eller ner till färjan och sen gick vi hem. Vi var hemma kvart i 2.  Det var 10 minusgrader ute så det var definitivt ingen skön promenix. Jag ångrar att ja drack de där vinet och drinken...

Sammanfattningsvis kan jag säga att det var ett väldigt lyckat bröllop. Det var otroligt vacker och en kul efterfest...Jag är absolut sugen på och gifta mej själv, hehe...men det får nog vänta minst ett par år!

//Mamma till Markus

Hjärtans dag idag fast vi firar inte

Idag var Linda och Inez här och Andrea med sin Isabel. Vi tog en promenad i solen, det var jätteskönt. Tänk va tiden går fort när man har trevligt. Vips så skulle dem hem:(
Vi är råfattiga just nu. Därför blir det inget firande för oss. Inte för att vi skulle fira jättemkt om vi hade haft pengar heller men vi pratade om att kanske gå ut och äta middag. Men nu blir det en hemmakväll med middag framför tvn. SRSS och efterlyst blir det nog.
Markus sover nu för tredje gången, det tar på krafterna och träffa massa tjejer=)

Imorgon så gifter sig Karen. Känner mej lite smått pirrig inför morgondagen faktiskt. Sentimental som jag är kanske jag börjar grina, vem vet? Sen känner jag lite press om tal och sånt. Känns inte riktigt som man hunnit med allt sånt...Det har liksom inte funnits tid till att pilla med bilder och bildspel. Jaja det ska bli kul och se Karen gifta sig. Det här är liksom hennes stora dröm. Man kan ju inte låta bli och vara lite avis =)



Idag så ålade Markus=)

Ja, som rubriken lyder så tog sig Markus framåt idag, fast det var inte mycket. När jag sen började locka med en leksak hade han glömt bort hur han skulle göra och började argt sprattla och kämpa för att sig framåt, sötisen.

Hela helgen har gått nu och jag ska väl beskriva kortfattat vad vi har gjort. I fredags så åkte vi till täby centrum och vaccinerade oss. Vi tog bara hepatit A, snåla som vi är. Men vi hade verkligen inge mera pengar.

Igår åkte vi och hälsade på Marika, Tim och Erik. Dem hade jättefint hemma i deras nya lya. De bor i en hyresrätt i åkersberga. Men åh vad Erik hade blivit stor. Han gick ännu inte utan stöd men det är nog inte så långt kvar tills han gör det.
På kvällen så kom Markus farmor och farfar och åt middag med oss. Jag gjorde kyckling med röd curry, mums. Man måste ju vänja in sig i den thailändska matkulturen=) Till efterrätt gjorde jag en paj som är från ett tupperware-recept. Lite skeptisk var jag men den blev supergod!!

Idag så har vi varit ute på promenad i en timme och nu snart kommer några kompisar och fikar...

Om 4 veckor så  sitter vi på Arlanda och dricker öl:)

fredag och ångest= vaccination

Idag ska vi vaccinera oss. Blääää. Inte kul med sprutor men behövligt. Det är bara 4 och en halv vecka kvar till thailand så det är verkligen dags nu.
Markus behöver inte vaccin, han har naturligt skydd. 1 spruta går på 500 spänn!! Helt sjukt mkt pengar...jaja. Får väl skramla lite. Men egentligen skulle jag vilja ha dem till fickpengar.

Ikväll så blir det nog att glo på tv och äta lite gott. Funderar på om man ska köpa en flaska vin...

Åh så trist väder

Igår skulle vi gått till pappa och hälsat på honom för o äta lunch. Men det spöregnade hela dagen så det blev ingen promenad. Idag är det väl lite bättre men fortfarande rått. Hoppas vi kommer ut idag. Farmor kommer hit och hälsar på. Skulle va kul och ta en långis. Behövligt för mej iallafall.

I natt så sov Markus sämre än vanligt. Så det där med att vii flyttat sängen fungerar nog inte alls. Jag tror att det var vällingen i förrigår som gjorde att han sov så gott.
I natt vaknade han 23, 01, 02, 04 och var vaken till 05.30 och sen sov vi till 07.20 cirka. Nu ligger han och snarkar, är väl trött efter i natt antar jag.

Men man vill ju inte ge för mkt välling heller ännu. Han har reagerat positivt på välling men han har ju inte fått några mängder. Vi får fortsätta att ge honom lite grann varje kväll och öka på succesivt helt enkelt så får vi se om han sover bättre. kan ju fiinnas andra orsaker till att han sover som han gör. Han kanske håller på och få tänder...vi väntar på dem fortfarande. Han drömmer kanske. Han har kanske orolig mage...Ja det finns många saker det kan vara.

Nu över till ett annat  ämne. Min Mormor ligger på sjukhus. Hon har fått en propp i lungan och kommer få äta varan troligtvis resten av sitt liv. Så nu ska vi planera in en resa till finland snarast.... Min kära mormor...

32 dagar kvar and counting...

Nu är det inte långt kvar!

Vi har fixat allt vi skulle fixa inför resan förrutom en suncap till Markus. Och att vi inte vaccinerat oss. Det ska vi göra på fredag.

Sen har vi inte hittat en paraplyvagn heller men våran funkar jättebra. Bara det att man är mer orolig över den eftersom den kostat mycket pengar!!

Helt otroligt!!

Man blir ju inte direkt piggare av dessa nätter då man går upp och ammar. I början när Markus var lite så gick man upp och orkade dagarna igenom på nåt konstigt sätt men nu är man jättetrött.

I förrigår så ställde vi ut Markus i vardagsrummet. Han vaknade väl ungefär som vanligt. I natt vaknade han vid 22.30 och sen sov han hela natten!! Det är helt sjukt. Jag blev nästan rädd att han gått bort eller nåt... Men näh då. Han låg och sussa så skönt.

Så nu får han nog flytta in i sitt rum snart. Ska bara göra klart där inne till honom.

Lördagen den 2 februari, Karens möhippa

I lördags så hade vi möhippa för Karen. Hon hade lyckats boka in en klipptid 08.15 som hon tyväääääär var tvungen att förlora. Klockan 8.20 stormade vi nämligen in och kidnappade henne hos frissan. Oj oj vad förvånad hon blev. Hon fällde tom några tårar lilla gumsan.  Hon fick trä på sig en grön overall och fick en mössa som Martina så duktigt hade broderat, kiss me im norweigan på, hehe.

Sen rusade vi snabbt hem till henne och hämtade några saker som hon skulle ta med sig. Duttiga Karen gick och samlade småmynt på väg till bussen i en dricksburk, haha.

Nio-bussen in till stan och lite småuppdrag på vägen. Karen var tex manad att fråga om bussen gick till Oslo och vart toaletten låg. Hon samlade hela tiden småmynt i bussen.

Om det inte hade varit för prinsesskronan som hon fick på sig skulle man tagit henne för en galen Ole från sällskapsresan.

Lite skumpa när vi kom fram och sen gick vi i samlad trupp till eventstudion. Där blev Karen satt i en stol och blev makad och frissad. Hon visste inte om vad som skulle ske. Medan jag bollade omkring Markus så gick några av oss och valde ut lite kläder inför fotograferingen.

När hon insåg att hon skulle bli fotad i S & M kläder och lite andra utmanande kläder så var nervositeten stor. Men så fort hon fick en öl och stod där framför kameran agerade hon som den bästa playboymodellen. Hon skulle lugnt platsat i Moore.

Vi drog vidare och tog ett lunchhak på vägen. Sedan blev det dags för massa roliga uppdrag igen. Jag missade det mesta för vid den tiden kom David och hämtade Markus. Hon fick iaf sjunga norsk karaoke. Det är när man går omkring med hörlurar på och låter folk gissa vad man sjunger. Med tanke på att man inte hör sig själv så låter det inte så bra. Vi delade hela tiden ut belöningar till henne. Öl och massa annat.

När klockan var halv tre så rörde vi oss till cenralbadet. Typiskt så var det dåligt väder så allt folk hade ju hittat dit denna dag. Vi väntade i nästan 2 timmar på att få komma in. Men det var de värt. Vi bubblad bubbelpool, badade bastu, drack vin i baren=)

Sen blev det en taxi iväg till restaurangen. Sogni hette den. Vi hade bokat bord där för att den hade lite betydelse för karen. Mysig restaurang med en servitör som tyckte han var skitrolig, fast han snarare var patetisk. God mat åt jag men den var väldigt salt.

Vi avslutade dagen med att åka hem, hehe. Vi skulle gått vidare men alla var trötta och orkade inte stå i någon 50 meterskö till golden hits.

En bra möhippa blev det iallafall!!

Det blev ingen shopping

Kom precis hem från en promenad i solen. Lustigt att det känns som vår ute. Så det blev inget täby idag. Men kanske åker nån gång i veckan istället. Vill ha ett par nya jeans. Igen. Jag har 2 användbara jeans. Men snart är väl dem för stora de med.
Angående klänningen. Den kostade bara 100 kronor så om jag känner fört kan jag ju köpa en annan. Har inte bestämt mej ännu. Nu har jag iallafall fixat frisyrhjälp till bröllopet.
Syrran erbjöd sig att vara barnvakt till Markus. Hon tycker jag borde släppa på tyglarna. Va hon nu menar med det, hehe. Näh han ska med. Vi har inget behov av att lämna ifrån honom nån längre tid. Och ska vi det så vill vi ju att han ska få sova Här hemma. Skillnad är om man verkligen ska göra något speciellt. Ja bröllopet är speciellt, jag vet. Men nu menar jag så man inte kan ta med honom. Och när jag inte ammar honom längre så då är det en annan femma.
Näh jag kan vara en hönsmamma i 2 månader till tror jag:)

//Mamma Till Markus


Oh...härlig morgon

Vi vaknade halv sju. Markus åt lite och sen lekte han lite. Började gnälla så somnade vi halv nio igen och sover fortfarande. Han behöver sova min lilla plupp. Idag är jag sugen på att åka till täby centrum men känner att det är trist att åka dit själv och utan pengar, hehe=)
Idag är Jenny och Christer nere på Kap verde. Inte alls avis. Dem har cirka 23 graders värme nu. Skönt.
Nere I krabi, dit vi ska är det 30 grader nu så vi kommer nog få varmt och skönt när vi kommer dit. Nu är det bara lite saker kvar att ta itu med innan vi åker tex så måste jag och David vaccinera oss.

Ska göra i ordning lite gröt nu, Markus börjar vakna...

RSS 2.0