Kära syster!!

2 dagar kvar till julafton och 4 dagar kvar till avresa till kanarieöarna. Så händer det som inte får hända!!!
Min kära syster ramlar och slår sig riktigt illa. Får bara höra av min andra syster att hon ligger på sjukhus och käken är ur led.
Ringer till DS och pratar med sjuksystern där och hon berättar att J har massa frakturer i ansiktet varav en i underkäken och en vid ögonbrynet. Stackaren=(

Vi var inne och hälsade på henne idag. Hon var aldeles svullen och blå. Kunde kanske bli operation. Så julafton får hon spendera på sjukhus och någon resa till Gran Canaria blir inte av.

Så trist.. Hade verkligen sett fram emot att åka men nu känns det bara tomt och tråkigt.


Markus som liten tomte

Ja nu var det ett tag sen vi la ut bilder så här kommer några...

image53
image54
markus när han var sjuk

Massa julklappar och pynt i granen!!

Oh igår fick markus julklapp av farmor och farfar, en fårpälsfäll. Så mysig!! Vi föräldrar fick även ett tillskott till resekassan. Fy på er!! VI sa ju inga julklappar;)
Idag så har båda Markus fastrar varit här och Markus ena moster och mormor. Så full rulle hela dagen. Han fick julklappar även då av fastrarna. En mössa av faster Linda och en tröja av faster Sarah. Vi fick även en fotoram med bilder från dopet av Linda och Elias. Det är jättebra för sånt orkar man aldrig ta itu med själv!
På kvällen så hjälpte kusin och moster till med att pynta julgranen. Den blev fin men är lite kal=)
Markus fick smaka majspure idag och tror inte att hans mage tål det så bra för han har tjutit som bara den och bajsat 5-6 gånger, stackaren...
Får se hur mkt han vaknar upp i natt. Natten tills idag sov han 6 timmar i sträck!! Men ingen natt är den andra lik har jag märkt.

// Mamma till Markus

Julstökar..

Så då har vi handlat mat, pyntat lite, köpt några julklappar till Minna och Markus och hämtat ut Markus pass. Puh... Skönt och ha det mesta gjort redan. Det är lite städning här hemma som fattas.

Idag är det en vecka kvar tills vi åker. Markus är lite snorig fortfarande, är han som han är idag kan vi lugnt flyga men blir han mer förkyld så vet jag inte vad vi tar oss till. Därför försöker vi undvika sjuka personer nu och har handsprit till hands hela tiden. Kanske verkar löjligt men vi orkar verkligen inte mer nu.

Sen så hör vi massa kommentarer hela tiden. Både jag och David börjar bli trötta på det. Det kan vara allt från att markus har för lite kläder på sig till att våran kamin inte fungerar...Vi är dem bästa föräldrarna för Markus, vi vet vad han behöver och försöker göra allt i vår makt för han ska ha det bra!!
Det har hänt ett antal gånger att vi behöver förklara för "folk" att Markus inte gillar när det blir för varmt. Han svettas lätt. Sen nu när det är minusgrader så har vi börjat proppa på honom mer kläder. Vi kommer använda åkpåsen mycket till sittdelen som vi nu har köpt osv... Vi behöver inte höra frågor om varför använder inte ni åkpåsen osv...
Självklart är det mesta i välmening men när man får höra en sak 5 gånger börjar man känna sig kritiserad.

Så fick vi skriva av oss lite=)

Vi var på bvc igår och uppdaterar Markus Kurvor..Han är smal och lång. Väger lite för lite men växer på längden.


13/12, Lucia redan!! Vad det går undan

I tisdags så var vi och åt middag hemma hos farmor för att hon fyllde 50 år. Det var trevligt, med både skratt och tårar. Markus var ju fortfarande lite dålig så vi åkte hem tidigt men det var nog bara bra för våran del så lite som vi sovit de senaste nätterna.
Det är så skönt att se honom glad igen. Igår fick han pröva på gröt och det var en riktigt höjdare kan jag lova. Det blev både lite grann till lunch och kvällsmål.
Vi fick honom och sova vid 2015 på kvällen igår vilket är bra. Förhoppningsvis kommer han in i sina gamla rutiner nu igen.
Idag på lucia så har vi ingenting planerat, trist. Jag hade velat åka och kolla i affärer eller nåt. Men vi får vänta tills nästa vecka  helt enkelt.

Glad Lucia på er alla läsare!!

// Mamma till Markus


11/12 Farmors födelsedag. Grattis Lena 50 år!!!

I förrigår så kom Markus upp i 40 graders feber. Han blev slöare och var liksom inte sig själv. Så vi åkte in till akuten med vårt lilla hjärta. Fast som sagt så var han redan bättre när vi anlände till Danderyd.
Fick adrenalin för allt slem i lungorna och utskrivet alvedon. Undebara läkare säger jag bara. Hur mycket kan man inte oroa sig över sitt barn som har feber. Från att det är döende i nån mystisk sjukdom till att den har lunginflammation eller liknande. Skönt med läkare som tar en på allvar.
Men ingetting sånt hade han utan bara en vanligt förkylningsvirus. På kvällen igår blev han direkt så mycket bättre. Ingen feber och mycket piggare. Fast vi tror han har lite ont i örat fortfarande så alvdedon får han iallafall.
Idag så tempade han 37.6 i morse. Lite förhöjt men ingen feber=)
Själv så känner jag mej däremot risigare. Hosta och ont i halsen. Trodde inte att man kunde ha så här ont i halsen men visst sörru. Nu har jag varit sjuk i 1 vecka. Barnbakterier antagligen.

Idag blir det en tupperwaredemo hos min kompis i täby och sen så ska vi fira farmor som blir 50 år!! Hoppas vi är glada och pigga ikväll. Skönt att få göra nånting efter att suttit instängda hemma i 1 och ½ vecka.

// Mamma till Markus

Julmarknad i regnet

Igår så vann Marie Picasso den stora idolfinalen. Har aldrig lärt mej tycka om henne. Visst att hon har bra röst men det är inte kanonbra. Amanda kan sjunga falskt som en kratta ibland men likförbannat fångar hon mej. Och igår brast jag ut i tårar när hon sjöng. Hon förmedlar verkligen känslor som Kirsti säger.

Men från början var Patrizia min favorit så jag bryr mej inte så mycket om vem som vann igår ändå. Tycker det var hugget som stucket. Jämnt var det också.

Idag så var vi in till den " stora" julmarknaden i Vaxholms city. Regnade och blåste gjorde det, så trist för att vara december och 16 dagar kvar till jul. VI köpte 12 strumpor för 100 kronor. Alltid ett bra köp. Och lite brända mandlar lyckades David lura sig till=)

Fick frågan vad vi behöver till Markus i julklapp, vilken tur att jag skrivit en önskelista. Hehe. Måste erkänna att jag längtar lite efter jul. Inget julfirande i år har vi sagt. Fast jag är nog lite sugen på det ändå. Inga klappar förutom till barnen och julmat kommer det bli. HÄr hemma ska vi vara för vi har ju faktiskt ett stort hus!! Hur sjukt känns det inte. Vi bor i hus och barn. Ja, man fattar det fortfarande inte.

Nu är det bara 18 dagar kvar till avresa:)

// Mamma till Markus

Vi är sjuka

Jaha nu sover han äntligen. Markus har öroninflammation. Efter 3 dagars förkylning och feber ringde jag till doktorn i måndags. Dem sa att vi borde åka in. Mycket riktigt så hade han öroninflammation stackaren. Fick utskrivet pencillin och bricanyl för slemmet i halsen.
Igår vaknade jag upp med halsont och frossa. Tempen visade 38 grader!! Typiskt. Att vara sjuk själv och ta hand om en sjuk Markus är inte det lättaste kan jag lova.
Skulle haft en tupperwaredemo imorgon som jag var tvungen att ställa in. Det hade varit min tredje så jag hade fått väskan slutgiltigen. Nu kanske jag är tvungen att ha en extra demo nästa vecka här hemma eller hos någon annan. Känns drygt... Men det är som det är.

//Mamma till Markus

Markus 4 månader idag och sjuk:(

Tiden rinner iväg och det är redan december!! Den 2 december idag så det betyder att Markus blir 4 månader:)
Han är ingen liten bebis längre, han är stor kille.
I förrigår började tyvärr han bli förkyld. Igår natt så vakna han säkert 10 gånger. Då hade han fått världens hosta och snörvlade hela tiden. Plus att hans ena öga var igentäppt av gult gegg. Han hade alltså råkat ut för ögoninfektion.
På dagen igår tänkte vi att han var så lugn för att vara sjuk, tog tempen och mycket riktigt så hade han feber=(
Idag är han lite bättre. Lite lägre feber och ögonen är bättre. Men han hostar och snorar jättemycket fortfarande... Vår stackars lilla plutt!!
Adventsfikan hos faster idag kan vi inte åka på...trist
Så tänder vi första ljuset idag då. Och hoppas att Markus blir frisk.

RSS 2.0